Spread the love

Dagboek

Tot de dag dat onze held, onze rots in de branding, onze vechter tegen onaanvaardbaar dierenleed stierf op 30 maart 2019, schreef Peter zijn verhalen over de dagelijkse gang van zaken in en rondom het asiel in het dagboek. Een zwarte dag voor velen, voor zowel mens als dier. Zijn team van vrijwilligers zetten zijn strijd voort. Hun soms leuke, maar ook wrede verhalen en ervaringen zullen voortaan op Facebook en Instagram te lezen zijn. Op deze manier kunt u zien en lezen hoe het levenswerk van Peter niet verloren zal gaan. Sterker nog, hoe in zijn geest dit werk wereldwijd wordt voortgezet. Zo kunnen we samen het verschil maken voor zoveel verwaarloosde, vergeten en kansloze dieren. Namens Peter zullen wij blijven vechten voor de dieren.

Niet meer gewenst

Het pupje was niet meer gewenst…dus hoppa, de straat op! Nee lieve mensen…daar snappen wij helemaal niks van. Gelukkig vond een lieve dame het pupje en nam contact met ons op. Het pupje is nu veilig. We hebben dit kleintje Pepsi genaamd.

Sorry Dapper…

…voor wat de mens je heeft aangedaan, het spijt me zo.
Dankjewel lieve Jamie dat je hem nog hebt laten voelen wat liefde is. Voor de dagen en nachten waarin je zonder enige twijfel altijd voor hem hebt gezorgd. Het was hem niet gegund. Sterkte met dit afscheid. Dapper is zojuist ingeslapen 💔

Dapper

Dapper…zo hebben we hem genaamd. Hij vecht!!! De dierenarts probeert alles uit te sluiten. Alle foto’s van zijn rug zijn goed. De koorts is weg en hij eet weer zelf. We geven dus niet op!!! Zolang Dapper vecht, vechten wij met hem mee. Jamie en Ilona, bedankt lieve dames voor al jullie hulp.

Aangereden

Sinds gisteravond lag hij al op straat. We vragen ons af hoeveel mensen hem hebben gezien. Hoeveel mensen die ervoor kozen hun hoofd weg te draaien, om hem te negeren, om hem helemaal alleen te laten liggen sterven.
Jamie, onze heldin, heeft hem naar de dierenarts gebracht. We hopen dat we hem weer op de been kunnen krijgen.

Daar lag ze…

Hartverscheurend, onbegrijpelijk en onmenselijk. We hebben geen andere woorden voor wat we hier zien.
Dit meisje, een mama…voor dood achtergelaten, letterlijk in de goot.
De automobilist remde niet, reed haar aan en reed door. Juan vond haar…maar het was te laat. De dierenarts heeft nog gedaan wat hij kon, maar haar rug was op meerdere plaatsen gebroken. Ze had geen schijn van kans. Haar kleintjes zijn bij ons. Natuurlijk gaan we er alles aan doen maar ze zijn nog zo klein. Hoe komt de mens zo wreed 😢

Juan onze kanjer

Heeft deze prachtige nobele Galgo’s uit het dodingsstation gehaald.
Deze lieverds zijn gered.

Billy Bob

Ook dit meisje is veilig. Ze was gedumpt om te sterven. Nu is ze “gevangen” om te leven. Zelfs na alles alleen maar lief. Haar naam is Billy Bob.

Het vuilnis pupje

Samen met haar broertje…ze zijn veilig.
Wegkijken is nooit een optie!
“You must be the change you wish to see in the world”

Kijk niet weg!!!

Kijk er eens goed naar, dit pupje leeft nog!!! Mensen gooien hun vuilnis ernaast, ontwijken dit kleintje, vinden het een vies ding, kijken weg en rijden door terwijl dit kleintje ligt te sterven. Wij snappen soms niks meer van deze wereld. Een vrijwilliger is onderweg om dit kleintje en zijn broertje te halen en gaat dan snel naar de dierenarts. Hopelijk zijn we op tijd.

In een doosje voor het hek

In een doosje voor het hek gezet.., nog zo ontzettend klein en kwetsbaar. Hartverscheurend als we denken aan de ongetwijfeld gebroken mama hond. Waarom is onze enige gedachten. Hopelijk redden deze 5 kleintjes het.

Puppies in een emmer

Voor het hek neergezet, nog zo ontzettend klein…hoe kun je.
We gaan proberen ze te redden…🙏🏼

Geweldig!!!

Enorm bedankt lieve Niq voor het gedoneerde kwaliteitsvoer.

Samen al 14 jaar…

Samen gegroeid, samen gewandeld.
Samen gespeeld, samen geslapen.
Samen gegeten, samen gekroeld.
Samen in het asiel…na 14 jaar 💔

Voer donatie

Gisteren is het broodnodige gedoneerde voer aangekomen in het asiel!
Super blij mee 🥳🥳🥳🥳🥳

Zo klein

Zo klein, zo mager, zo ontzettend kwetsbaar…😢
Nu veilig, hopelijk heeft hij nog de kracht om te vechten❤️🙏🏼❤️.
Hou vol kleintje, je bent niet meer alleen!

Geweldige donatie

We hebben van een mega lieve sponsor  Dierenbeschermingshop.nl een geweldige donatie aan voer gekregen. Wat zijn we hier ontzettend blij mee!!! Het voer vertrekt binnenkort naar ons asiel in La Linea de Concepción in Spanje. Bedankt!

Dappere Brazo

Een week geleden werd Brazo van een hels leven op straat gered. Inmiddels vecht deze enorme stoere knul zich een weg naar weer gezond worden. Vandaag was er weer een bezoek bij de dierenarts. Super nieuws want zijn bloedwaarden zijn enorm verbeterd. Volhouden dappere Brazo!

Een duivels dillema, Rosa…

Amper 6 maandje oud en getekend voor het leven. Haar achterpootjes zo beschadigd dat ze nooit meer normaal zou kunnen lopen. Natuurlijk, we hadden ervoor kunnen kiezen om aan haar lot over kunnen laten maar dat hebben we niet gedaan.Dit meisje verdiend tenslotte na een ellendige start een kans op een gelukkig leven. Ze is nu bij een foster gezin in Nederland en des te meer word duidelijk hoe zeer ze het verdiend. Ze is zo ongelofelijk lief en ontzettend dankbaar, het is een heel bijzonder meisje. De uitslag van de dierenarts was echter niet wat we hadden gehoopt. Haar aandoen is te verhelpen, echter heel complex en dus, u raadt het al, enorm prijzig. Haar onderbeentjes moeten rechtgezet worden middels een ingrijpende en lange operatie. Daarna zal ze hydrotherapie moeten krijgen. Ze zou dan volledig kunnen herstellen. Een duivels dilemma want we kunnen het ook zo laten en dan zal Rosa haar achterhand nooit kunnen gebruiken. Dan zal ze verder leven voortbewegend op haar voorpootjes, de rest van haar lichaam zal dan vergroeien. We hebben besloten dat de laatste optie eigenlijk geen optie is. Dus we gaan ervoor en gaan haar laten opereren.

Grote lot

Deze Galgo trok vandaag het grote lot! Hij mocht het asiel verlaten en met zijn baasjes mee naar huis 🥳🥳.

Hoe gaat het met hertje Maria

Met hertje Maria gaat het fantastisch! Ze leefde jaren in het asiel maar mocht onlangs vertrekken naar een speciaal reservaat. Daar geniet ze met volle teugen van haar nieuwe leven❤️❤️

Geen woorden voor…

Mensen vonden dit arme dier en brachten het haar de dierenarts waar we mee samen werken in Spanje.
Eenmaal bij de dierenarts kwam het verwoestende bericht. De heupen waren lang geleden door een trauma ernstig gebroken en inmiddels verkeerd aan elkaar gegroeid. Volgens de dierenarts is het niet te opereren 😢😢Hij denkt zelfs dat het hondje vlak na de breuk is opgesloten in een kleine ruimte. Wat heeft dit dier geleden…💔💔Onbegrijpelijk waar mensen toe in staat zijn.

Dappere Bentley

Hij vecht nog steeds, kleine dappere Bentley 😢. Dit kleintje is pas zes weekjes oud en vecht voor alles wat hij waard is. De dierenarts doet alles wat ze kan!! Wat hopen dat hij nog de kracht heeft om door te vechten, dat Bentley over een paar weken rent, speelt, ravot… zoals alleen maar pups dat kunnen. Hou vol kleintje, een leven vol liefde wacht op jou ❤️

Bentley

Bentley vecht voor zijn leventje.
Nog maar zo klein…vecht dapper mannetje 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Liefde op het eerste gezicht

Het blijft een risico, langskomen in het asiel. Je kan zomaar spontaan verliefd worden op een snuitje achter de tralies. Ook onze trouwe vriend en sponsor Mark Bruce overkwam het, liefde op het eerste gezicht 😍
Ook doneerde lieve Mark weer voer voor de honden die kerst in het asiel moeten vieren. Thanks 🙏🏼

Sinterklaas of toch de kerstman

Peter verraste rond deze tijd van het jaar altijd het team vrijwilligers. Soms als kerstman, soms als Sinterklaas. Ieder jaar deed hij wel wel iets geks, iets wat zo typisch Peter was. Dit jaar heeft het team om onze Peter te eren deze traditie voortgezet. Wat missen we hem. Zo houden we hem in leven, niet alleen in ons hart maar ook door middel van een lach. We missen je Peter, maar denken vandaag met een glimlach aan je ❤️.

Hartverscheurend

Zie je die blik in de ogen van mama? De wanhoop…hartverscheurend 💔. Ze heeft nog geen idee dat haar hel voorbij is. Ze werd gevonden naast de snelweg met haar negen pups. Gedumpt, als vuil uit een auto gegooid. We hebben er even geen woorden voor, althans geen woorden die we hier gaan uiten. We houden het maar netjes. Lieve mama, je bent veilig, en je kleintjes ook.

Onbegrijpelijk

Naast een elektriciteitspaal, bijna onzichtbaar en bijna dood, zo vonden ze deze arme hond. Zijn redder heeft hem een paar dagen gestabiliseerd en hij zit nu in onze opvang. Hij heeft leishmania en bloedarmoede. De arme jongen had geluk dat hij gevonden werd, want hij zou geen dag langer meer hebben overleefd.Soms vragen we ons alleen maar af, wanneer het gebeurde, wanneer was het moment dat de mens die dit op zijn geweten heeft, zijn menselijkheid, zijn hart verloor…💔. Hij vecht voor zijn leven in de kliniek, hopelijk redt hij het. Hij is pas twee jaar oud.

Kleine kruimeltjes

Deze twee kleine kruimels zijn door Juan gered. Mama en haar kleintje zijn veilig. Gracias Juan😘

 

Pluizebollen

Na tien jaar was het doei!!!!
Het verhaal, hun kleinkind is allergisch.
Tja…nu zitten ook deze bolletjes wol in het asiel 😞

Kettinghond Max

Het concept kettinghond snappen we al totaal niet maar om dan een klein kereltje zoals Max aan de ketting te leggen…dat wil er bij ons echt niet in. Kleine Max lag 24 uur per dag vast aan een stalen ketting. Zijn hele leven was maar een paar meter groot. Diep ongelukkig lag hij daar te wachten, in de bloedhete zon. Gelukkig is hij door een omstander gered van zijn helse bestaan. Nu zoekt Max een thuis waar hij gewoon binnen mag wonen.
Max is een kleine lieve knul van circa 1,5 jaar oud en 38 centimeter hoog. Ondanks zijn rotte start in het leven is Max een blije lieve hond die niets liever wil dan een eigen baasje.

Wat een geweldige donatie!!

Deze ongelofelijk lieve dame Niq is al jarenlang enorm begaan met het asiel in La Linea. Samen met Mark hebben ze al vaker geholpen met het voer probleem. Vandaag kwamen deze kanjers weer in het asiel met een mega donatie aan voer. Met name nu met alle ellende omtrent Corona kwam dit als een geschenk uit de hemel. Lieve Niq en Mark, ontzettend bedankt❤️

Lieve donateurs en een dolende ziel

Lieve donateurs ! Wat was er weer massaal gehoor gegeven aan onze oproep voor voer voor de honden in het asiel in Spanje. Het voer staat gestapeld klaar voor de transporteur maar ivm Corona heeft hij minder ritten en is het nog niet in Spanje afgeleverd. Gelukkig is er ook heel veel geld gedoneerd en is er al 2x een pallet voer afgeleverd in het asiel zodat de honden niet zonder eten zitten.

We willen jullie heel erg bedanken voor deze geweldige steun.

En een dolende ziel. Verlaten liep ze op een veld. Toen ze haar redden bleek ze zo ziek dat ze met spoed een operatie moest ondergaan. Ze ligt nog bij de dierenarts… Hopelijk gaat ze het redden.

Tula en Rey

Als je door de dikke vacht heen de ribben kan tellen, dan weet je dat het leven een hel is geweest. Twee prachtige nobele sterke dieren, door de mens verwaarloosd en bijna kapot gemaakt. Al 8 en 9 jaar… tja. Tula en Rey.

Haar naam is Sharon…

Een gouden beauty van amper tien maanden oud.
We hebben maar een keer niet gevraagd waarom ze is gedumpt🤐
Ze voelt zich behoorlijk verloren, logisch. Het komt goed meisje, ook voor jou is er vast een baasje.

Augustin

En wat doe je als je van je hond af wilt? Nou in La Linea gooi je hem gewoon op straat…🤐
Geen chips meer als eten, niet meer slapen op straat, Augustin, zo heet deze knappe vent van amper 10 maanden is nu bij ons.

In een doosje

Zwaar vermagerd, doodziek en onder de schurft. Zo werd dit arme hondje achtergelaten in een doosje op een industrieterrein. Hij is nu bij ons en hij vecht voor zijn leven. Vecht kleintje, vecht!

Vertrek van de pony

Weer één van onze bewoners die na een aantal jaren het asiel verlaat. Een pony die Peter redde en bij ons in de opvang terecht kwam. De pony is nu net aangekomen in zijn nieuwe huis en gaat de paarden van een rijschool begeleiden. Hij zal van de groene weilanden gaan genieten zodra hij uitgerust is van zijn reis. Heel erg bedankt aan Ann-Cathrine.

Hertje Maria

In april 2018 bracht Peter hertje Maria naar onze opvang. Ze was opgegroeid bij een familie die haar in een paardenstal hielden. Ze zat onder de littekens en was heel mager. Peter heeft haar toen naar het asiel gebracht waar ze goed is hersteld. We hebben heel lang gezocht naar een plek gezocht waar ze gewoon zichzelf mocht zijn. Het was een hele klus maar het is uiteindelijk gelukt. Vandaag is Maria vertrokken naar een geweldig reservaat waar ze mag dartelen tussen haar soortgenoten 😊❤️😊

Arme Cobu

We willen niet eens denken aan hoe hij aan al deze verwondingen is gekomen.
We willen alleen maar heel graag zorgen dat zijn gehavende lijf en zijn ziel weer beter worden.
Arme Cobu, je bent veilig nu…

Zoen momentje

Onze schoonmaker Juan heeft even een zoen momentje met knappe Tiana. Alleen maar liefde ❤️❤️

Soms zijn woorden niet nodig

Het verdriet en de pijn is in dit korte filmpje zo voelbaar. Iemand zag deze hond in deze enorme slechte conditie bij een baasje. Tja…baasje, die titel verdiend hij eigenlijk niet. Het arme dier kreeg geen enkele zorg. Gelukkig mocht na herhaaldelijk vragen de hond met de lieve bezorgde spaanse dame mee. Ze heeft de hond gewassen en geprobeerd te verzorgen. Toen het iets beter hond vroeg ze Ana om hulp, ze kon de hond helaas niet houden. Nu is deze arme drommel bij ons. We wachten op de bloedtesten en hopelijk komt het allemaal goed met deze arme lieve knul.

Drukke dag

Een hele drukke dag vandaag in de opvang. Er zijn veel honden binnen gebracht nu er ook veel naar hun nieuwe woningen zijn overgebleven. Juan uit Lebrija arriveerde met een paar honden, een paar werden uit ′′ perreras ′′ gehaald omdat het bekend is dat ze honden in slaap brengen als hun faciliteiten vol zijn, en een paar honden meegebracht door mensen die hen verlaten vonden.

In een emmertje langs de kant van de rijbaan

Ze zijn nu veilig bij ons, amper een week of vier. Maar eigenlijk nog veel te jong om zonder mama te zijn. Hopelijk redden ze het
Arme mama, wat zal ze in paniek zijn. Soms is het zo frustrerend.
Behalve dat Juan alle dieren die hij redt veilig bij ons brengt, kwam deze kanjer vandaag ook nog eens met voer aan.
Muchos Gracias Juan.

Sorry Daisy

Nu nooit meer pijn 💔, rust zacht klein meisje.

Weer drie in de steek gelaten

De twee kleintjes zaten schuilend in een hoekje…doodsbang 😢
Het andere mannetje lief ook zwervend op straat, broodmager en zwak.
Ze zijn alle drie nu veilig bij ons.

Afval

Onze schoonmaker Juan gooide wat vuilnis in de vuilcontainer voor de deur. Toen hij weer weg wilde lopen hoorde hij iets rommelen in één van de vuilniszakken onder in de container. Juan aarzelde geen moment en sprong de container in en viste de vuilniszak eruit. Daarin vond hij dit ienimini kleine kwetsbare meisje van tien jaar, weg gegooid als vuil. Broodmager, verwaarloosd, een tumor en een hartruisje. Weggegooid, afval, rommel, waardeloos. Ach meisje, voor ons ben je onbetaalbaar waardevol! We gaan voor haar zorgen, Daisy is haar naam ❤️.

Helden

Juan en de brandweer hebben samen een kleine hulpeloze kitten uit een diepe put gered! Prachtig om te zien hoe deze mannen zich inzetten om dit kleine leventje te redden. Voor ons zijn dit helden.

Bedankt

Bedankt lieve Noe en Marina

Achtergelaten

Samen, gelukkig samen, tegen elkaar aan gekropen, doodsbang en achtergelaten. In het station van San Roque waren ze gedumpt. Nu zijn ze bij ons en krijgen ze de zorg die ze nodig hebben. Nog wel steeds samen.

Geweldig bezoek

Gisteren kwamen twee Nederlandse kanjers langs bij het asiel met een hele hoop spullen!
Daar zijn we toch iedere keer zooooo ontzettend dankbaar voor! Bedankt lieve Boris en Marga de Dobbelaere.

Update Juana

Haar oor heelt fantastisch! Wat is dit toch een ontzettend lief en vergevingsgezind dier.

Dappere Mariana

Een hulpvraag uit Sevilla bereikte ons. Daar lag ze helemaal alleen.Broodmager, zwaar ondervoed en behoorlijke infectie aan haar huid. Ze gaf zelfs nog melk, het laatste wat haar lichaam kon geven, gaf ze aan haar pups. En toch kwispelt ze, iedere keer als ze iemand ziet. Ze is veilig, ze rust en haar lichaam vecht. Dappere Mariana!


Loterij als alternatief voor de Dogs for Dogs Beachwalk

Zoals eerder aangegeven heeft het team van Dogs for Dogs Beachwalk samen met Animal in Need gekeken naar een alternatief voor de jaarlijkse Beachwalk die dit jaar helaas niet kan doorgaan. Ben Cramer verteld er meer over in het filmpje.

Gekozen is voor een grote loterij. De prijs per lot is € 1,00 en 11 loten voor € 10,00.

Hoofdprijs is een wedstrijd van FC Barcelona (als publiek weer is toegestaan) voor 2 personen, incl. vliegtickets en een hotelovernachting. Als kers op de taart een “meet and greet” met Patrick Kluivert. De 2e prijs: Een week verblijf in een gite in Frankrijk (Auvergne) in oktober dit jaar of mei/juni volgend jaar voor twee personen ter waarde van € 650,- www.giteslesgardelles.com. De 3e prijs: Een diner samen met het Dreamteam van Animal In Need.

Daarnaast zijn er nog mooie prijzen te winnen zoals 2 prachtige beelden van hondjes gemaakt met gerecycled metaal. Gesponsord door www.mooiwonenwinkel.nl, een Dolce Gusto gedoneerd door dierenorganisatie Here we are uit Lesbos, 3 x een fotoshoot van uw hond met een vergroting op A3 formaat van de foto naar uw keuze, kadobonnen van www.bulbi.nl, een digitale camera, tassen, terrasverwarming, hondenkussens, speelgoed en verzorgingsproducten voor de hond. en ga zo maar door.

De trekking van de loterij zal plaats vinden op zondag 6 september om 16.00 uur via een livestream vanuit een studio. Deze livestream zal te volgen zijn op de Facebook pagina van Animal In Need SCF. Dus doe mee en bestel uw loten via info@dogsfordogsbeachwalk.nl.

Gered door Paco

Deze twee lieverds zijn door onze Paco gered. Gracias Paco!

Vastgebonden in de volle zon

Op de eerste 2 foto’s een kleine kitten die werd gevonden en bij ons gebracht. Arme kleintje is er zeer slechte aan toe. Iemand uit team Spanje is met hem naar de dierenarts, hopelijk zijn we nog op tijd.

En ook nog een paar honden veilig bij ons. Al maanden lagen ze vastgebonden in de volle zon. Helaas zien we dat vaker, maar hoe dit walgelijk prehistorisch stuk ellende zijn honden had vastgebonden gaat echt alle perken te buiten. Wat bezielt toch sommige mensen.

Weer een paar zieltjes veilig bij ons

De eerste twee waren in een verlaten gebouw achtergelaten bij de haven. De arme kat was behoorlijk verwond bij ons hek gedumpt en de derde arme ziel liep ook helemaal alleen op een terrein. De arme ziel heeft ook snel medische hulp nodig.

Dappere Juana

Dit meisje is het toonbeeld van de weerbaarheid, vechtlust en de wil om te leven!! Wat doet ze het goed.

Op straat liep ze verloren…

Geen baas die haar kwijt was, niemand die haar zocht. Na al het zwerven dacht ze geluk te hebben, een man nam haar mee. De man bond haar vast aan een stuk touw op zijn erf. Gelaten liet ze het toe, uren, dagen, weken lag ze aan het touw. Het wondje aan haar oor, tja daar deed hij niks mee. Ze mocht geen euro kosten, het was toch niet zijn hond. Weken heeft hij haar laten zitten, met een wond die per dag erger werd. Wat zal ze een pijn hebben. Toen het te erg werd wilde de man van haar af, een schot door haar hoofd was zijn plan. Een vriend van het asiel hoorde van dit meisje aan het touw, het meisje met de verschrikkelijk wond. Gelukkig mocht onze vriend haar meenemen. Nu is ze bij ons, gelaten ondergaat ze alles, niet wetende of we goed zijn of de zoveelste zijn die haar vertrouwen zullen beschadigen. Haar blik, het snijd door onze ziel. We gaan voor je zorgen lief meisje, je bent veilig.

3 puppy’s

Deze drie puppy’s werden gevonden op straat. We kunnen wel raden hoe ze daar terecht zijn gekomen. Wat voor sommige mensen als waardeloos vuil wordt weggegooid, is voor ons heel belangrijk en onbetaalbaar! We zijn dus blij dat ze bij ons zijn.

Vier nieuwe bewoners

Al deze vier knappe kereltjes zijn gered uit een dodingstation. Gelukkig was dat dus niet hun laatste halte. Het eerste hondje is al ongeveer 8 jaar oud, de andere zijn nog jong. Nu veilig bij ons en we gaan een thuis voor de zoeken.

Naar de kapper

Vandaag was lieve vrijwilliger Chiara in het asiel. Ze is op vakantie in de buurt en kwam langs om een aantal hondjes te trimmen. Wat waren de honden blij met de aandacht en de geweldige vachtverzorging. Bedankt lieve Chiara.

Anderhalve meter…

Inmiddels hebben wij Nederlanders het begrip “anderhalve meter” gekoppeld aan de veilige afstand die we ivm Corona honoreren. Voor dit meisje was anderhalve meter haar hele leven. Al heel haar leven ligt ze aan de ketting. Iedere minuut van iedere dag, iedere zonsopkomst, tergend lange dagen en iedere nacht. In de hagel, verwoestende regen, de verzengende hitte van de zon was ze gevangen, haar anderhalve meter gaf haar nooit een keuze.

Voor het eerst sinds jaren is ze verlost van de ketting, na zes jaar gevangenschap vind ze de “vrije” wereld even best wel spannend. Osita, zo heet dit ongelooflijk dappere meisje, wat ze ons laat zien vertederd ons! Dat ondanks alle jaren waarbij de mens haar vrijheid om te mogen leven van haar heeft gestolen, is ze nog steeds dapper genoeg om van ons mensen te houden. Vanaf nu wordt het alleen maar beter lief meisje ❤️.

Puppy’s naar het asiel gebracht

Een lieve familie vond een hoogzwangere moeder hond. Ze mocht veilig bij hen bevallen. Gisteren bracht de lieve familie de knappe pups naar het asiel en hebben vervolgens de moeder hond laten steriliseren. Mama mag bij de lieve mensen blijven wonen. Voor de knappe pups gaan we een geweldig plekje zoeken.

Animal Collective

Vandaag kwamen de lieve mensen van the Animal Collective langs in het asiel met broodnodige spullen! Super bedankt, Muchos gracias, Thank you very much !

Mama en dochter gedumpt

We weten in ieder geval wel hoe ze heten. Mama Tara is al 12 jaar en haar dochter Osita is 10 jaar.
Baasje wilde er niet meer voor zorgen.

Het kan dus kennelijk altijd erger…

Dit meisje op leeftijd werd niet gedumpt! Klinkt bijna positief maar de waarheid is echter nog veel wreder. De eigenaar van dit meisje had een duidelijk verzoek, hij wilde haar niet eens achterlaten maar vroeg ons specifiek om haar in te slapen. Uiteraard is dat helemaal geen optie!!! Dus baasje mocht vertrekken en dit meisje ligt nu in de kliniek. Ze heeft ernstig verwaarloosde mama-tumoren, wat zal ze een pijn hebben geleden. Uiteraard gaat ze, ondanks de kosten, van ons de zorg krijgen die ze verdiend.

Podenco meisje

Toen ze bij ons binnenkwam kon ze nog nauwelijks op haar pootjes staan, zo ziek van de leish en bloedarmoede was ze. Velen zouden het hebben opgegeven maar onze Pablo en Ana gingen ervoor en vochten met haar mee. Nu is dit super lieve podenco meisje zoveel beter te pas! Ze is pas vier jaar en hopelijk mag ze nog heel lang van een fantastisch leven genieten.

Update nieuwe asiel

Het waren enorme zware maanden maar eindelijk een lichtpuntje! Al een poos verblijven we in volledige onzekerheid voor wat betreft de nieuwe locatie van het asiel. De zoektocht naar een nieuw geschikt stuk land bleek niet zo eenvoudig. Er waren veel factoren die het ons moeilijk maakten, de Spaanse regelgeving, de mentaliteit aldaar, gebrek aan geschikte stukken grond, de prijzen en uiteindelijk ook nog het Corona virus. In maart dit jaar waren we met een eigenaar van een geschikt stuk grond in gesprek maar dit kon geen vervolg krijgen omdat Spanje in volledige lockdown ging.

Toen we hoorden dat 1 juli de grenzen weer open zouden gaan hebben we direct een ticket geboekt en alle partijen weer benaderd. Afgelopen weekend hebben we dus ook daadwerkelijk een bod gedaan op een geschikt stuk grond. Uiteraard is dit maar het begin van een heel traject waarbij ons geduld zeker nog op de proef gesteld gaat worden maar toch…het begin is er!!!

We wilden dit nieuws toch heel graag met u allen delen! Uiteraard houden we u op de hoogte van het verloop van alles. Er zijn nog vele stappen te nemen maar we zijn hoopvol. Nu maar duimen dat alles goed gaat verlopen.
Hopelijk duimt u met ons me.

Traditioneel gedumpt

Inderdaad, aan een boom gebonden. Een reutje en een teefje van anderhalf jaar.
We zeggen maar even niks 🤐

Donatie

Na een loodzware dag in het asiel gisteren, kregen we via messenger een hartverwarmend bericht. Een lieve dame die bij haar werk in plaats van een afscheidsetentje vraagt of het bedrag ook gedoneerd kan worden aan onze stichting. We worden altijd toch even stil van dit soort lieve acties. Vandaag zagen we op onze rekening het enorme bedrag van maar liefst € 1000,- staan. Enorm bedankt lieve Desiree Pieterse.

Mary Poppins en George

Jipppppppiiiiiieeeeee. Vandaag gaan Mary Poppins en George naar hun nieuwe geweldige thuis!
Het was een klus want een ezeltje laat zich maar niet zo gemakkelijk sturen, we begrijpen het spreekwoord “zo koppig als een ezel” zoveel beter. Maar ze zijn onderweg naar een fantastisch mooi en gelukkig leven! Het gaat jullie goed lieverds❤️. Bedankt Jessica Joosten.

Uit een auto gegooid

We horen een auto remmen, we kijken en zien dat iemand iets over het twee meter hoge hek heen gooit.
Daarna scheurt de auto weg… En daar zit dit meisje. Hoe dan 😢

Who let these ladies out

Wat zijn we blij dat Spanje uit de meeste beperkingen is en onze toppers van vrijwilligers naar het asiel kunnen!! Klasina, Diana, Emma en Tessa zijn vandaag in het asiel aangekomen en helpen Ana mee om alle honden in kaart te brengen. Deze updates kunnen dan allemaal weer op de site! Zooooo belangrijk want zonder informatie en foto’s is een hond onzichtbaar en kansloos. Enorm bedankt lieve dames !

Herders en boxers gedumpt

Helaas kunnen we geen goede reden vermelden bij dit verhaal. Geen volledig begrijpbare reden zoals een verhuizing, ziekte, overlijden maar gewoon “we willen ze niet meer”. Tja😢. Knappe reu en teef nu bij ons. Ook werden er een boxer reu en teefje van circa vier jaar. Voor beide hebben we inmiddels een baasje gevonden en ze mogen binnenkort naar Nederland reizen.

We gaan je missen lieve Knor

Vandaag is onze vriend Knor overleden. Je was Peter zijn maatje…hopelijk zijn jullie nu weer samen 💔

Update over de gedumpte oude herder!

Een paar weken geleden werd deze ouwe lieverd gedumpt. Al snel zagen we dat het asielleven voor hem veel te zwaar was….het brak ons hart 💔. Gelukkig konden we hem snel in een fosterplek in Spanje plaatsen. Vanuit daar zou hij naar een baasje gaan maar dat verliep anders. Maar gelukkig konden we hem vandaag verwelkomen in Nederland. Hier mag deze lieve Nano heerlijk bijkomen in een fostergezin van waaruit we hem op een geweldig plekje gaan plaatsen. Deze enorme lieverd verdient het allerbeste thuis.

Bedankt Yvette

Gisteren kwam vrijwilliger Yvette die in Spanje woont, een dagje helpen in het asiel. Ze kwam niet met lege handen!!
Wat ontzettend lief 😘. Bedankt lieve Yvette.

Weer een oudje gedumpt

Het zijn deze honden die ons het meest aan ons hart gaan. Negen jaar lang was hij iemands hond en nu staat hij verloren op het pad van het asiel. Zijn blik, zo ontzettend triest. We kunnen deze knul niet geven wat hij nodig heeft en dat raakt ons altijd hard. Deze ouwe man heeft namelijk een baasje nodig, iemand om bij te horen. We hopen dat er snel iemand komt die hem dat nog wil geven.

Arm meisje

Het meisje is pas 2 jaar en heeft al zoveel moeten meemaken. Ze heeft leishmania. Arm meisje, we gaan voor je zorgen!

 

Steun onze 500+ dieren in onze asielen

Het is onmogelijk om de honden en katten te helpen zonder de grote groep vrijwilligers in Nederland. Word donateur en help de dieren in één van de door ons ondersteunde asielen!
Team Second Chance Foundation Nederland

Laatste nieuws

Bedankt donateurs!
Uiteraard helpen we als er bijna geen eten meer is voor de honden Dit kunnen wij omdat we uw hulp krijgen Bedankt lieve Voervrienden
Neutralisatie project
Steriliseren en castreren… daar begint het einde van de ellende. We hebben in samenwerking met Mirela een grootschalig, drie dagen durend neutralisatie project in Roemenië…
Aankomst Portugal
Zaterdag 2 juli mogen we weer een aantal honden en katten vanuit Portugal verwelkomen in Nederland. Voor Tyga, Ice, Loreta, Branda, Barney, Kate en Black…
Noodsituatie op Lesbos
De ene noodsituatie is nog niet opgelost of de andere dient zich alweer aan. Vrijwilligers van onze partner organisatie op Lesbos (Griekenland) liet ons weten…
Verdrietig nieuws
Zoals al eerder vermeld, proberen wij ons steentje bij te dragen aan asielen in Roemenië aan de grens van Oekraïne. Sinds de oorlog in februari…
Aankomst Roemenië
Zondag 3 juli mogen we weer een aantal honden vanuit Roemenië verwelkomen in Nederland. Voor Costica, Cody, Rosetti, Cupido, Moshe en Clara zijn we nog…
UPDATE DIEREN VANUIT OEKRAÏNE
Gezien de laatste ontwikkelingen omtrent de handhaving van de regels over de invoer van huisdieren uit Oekraïne zijn wij helaas genoodzaakt het transport uit te…
Aankomst Roemenië
Zondag 26 juni mogen we weer een aantal honden vanuit Roemenië verwelkomen in Nederland. Voor Deveny, Spike, Ben, Bella, Diesel, Beau en Nat hebben hebben…
Aankomst Roemenië
Zaterdag 11 juni mogen we weer een aantal honden vanuit Roemenië verwelkomen in Nederland. Voor Dulce, Corina, Hank, Bobo, Demi Portocala, Demi en Rona (2)…
Samenwerking Spanje
Sinds dat Peter ooit hulp vroeg heeft Second Chance Foundation Nederland alles gedaan wat nodig was voor het asiel in Spanje. De nieuwbouw, kennels, voer,…