Spread the love

Hoe het begon

In september 2005 begint Peter Koekebakker met de opvang van honden naast het gemeentelijke dodingsstation (de perrera) in La Línea de la Concepción. Naast het gebouw waar de gemeente gevonden en gevangen honden na een verplichte wachttijd van tien dagen doodt, bouwt Peter eigenhandig provisorische hokken en kennels om de honden die hij uit de ‘perrera” haalt op te vangen. Peter richt samen met een aantal mensen in Spanje de stichting Prodean op.

Dankzij particuliere (Nederlandse) sponsors en de stichting SCFN groeit het asiel geleidelijk uit tot een volwaardige en professionele dierenopvang. In maart 2010 sluit de gemeente de “perrera” waar Peter zich persoonlijk hard voor had gemaakt. Hij heeft met eigen ogen gezien hoe honden hier niet volgens de officiële normen gedood werden. Regels ten aanzien van de euthanasie van dieren werden hier structureel overtreden. Uiteindelijk is het gelukt de corrupte “perrera” te sluiten en kreeg de stichting Prodean ook de leiding over de “perrera”.

Helaas is Peter op 30 maart 2019 overleden. Sindsdien zet zijn team in Nederland zijn levenswerk en zijn missie voort. Inmiddels heeft de stichting SCFN haar werkzaamheden vanwege de gigantische hulpvragen uitgebreid en geeft momenteel hulp aan meerdere buitenlandse asielen.

Om een indruk te krijgen van het asiel en het werk van Peter Koekebakker, kijk dan hier naar de video uit het programma De Reünie, waarin Peter een hoofdrol vervulde.

Optimisme en doorzettingskracht

Het dierenleed waarmee onze teams in de buitenlandse asielen dagelijks geconfronteerd worden is onbeschrijfelijk. Naast de dagelijkse zorg voor de dieren is men in de meeste locaties bovendien druk bezig met voorlichting aan de lokale bevolking, vooral over castratie en sterilisatie van huisdieren. Een lange weg die tergend langzaam verloopt en waarbij men moet beschikken over een onverwoestbaar optimisme.

Steun van trouwe partners

Naast de vele particuliere sponsors heeft Stichting Second Change Foundation Nederland, in de loop der jaren een aantal grote, waardevolle partners gevonden. Dagblad de Telegraaf, luchtvaartmaatschappij Transavia, Botéba, Mol Diervoeders, Faunaland, Dijkstra Plastics BV Haaksbergen en Bennie Holtkamp en zijn partners in de paardensport hebben het asiel op vele wijzen geholpen.

Vooral in 2011 is er mede door de “Dierendagactie” en de “Luchtbrugactie”, beiden op initiatief van de Telegraaf, veel bereikt. Vele honden vonden hun weg naar Nederland. Het asiel krijgt (nog meer) naamsbekendheid en zowel oude als nieuwe supporters raken gemotiveerd.

Samen met het bestuur van Stichting SCFN, de geweldige groep vrijwilligers en de enorm belangrijke medewerkers van de asielen blijven we strijden voor betere leefomstandigheden voor alle aan hun lot overgelaten (zwerf) dieren. 

Onze projecten

De Beachwalk

De Beachwalk is een jaarlijks terugkerend evenement welke in de eerste week van september plaatsvindt. Vele honden lopen met hun baasjes mee aan een wandeling op het strand.

Voervrienden

Door “Voervriend” te worden sponsort u voer voor een dier in het asiel. Voor een bedrag van € 12,- per maand kunt u een hond of kat een maand lang voorzien van voer.

Second Chance Foundation in cijfers

2008
Opgericht

500 +
Dieren in het asiel

10.000 +
Geplaatste dieren

60
Vrijwilligers

Heeft u nog vragen?

Mocht u vragen hebben over de buitenlandse asielen welke wij ondersteunen, de stichting, adoptie, ondersteuning of over andere zaken, ons team staat u graag te woord. Wij zijn bereikbaar via de telefoon, whatsapp, facebook en e-mail.

Steun onze 500+ dieren in onze asielen

Het is onmogelijk om de honden te helpen zonder de grote groep vrijwilligers in Nederland. Word donateur en help de honden in het asiel!
Team Second Chance Foundation Nederland

Laatste nieuws

Samenwerking Spanje
Sinds dat Peter ooit hulp vroeg heeft Second Chance Foundation Nederland alles gedaan wat nodig was voor het asiel in Spanje. De nieuwbouw, kennels, voer,…
Update inzamelingsactie voor Oekraïne
We willen jullie uit de grond van ons hart bedanken voor de gigantische hoeveelheid steun de afgelopen dagen. Echter hebben wij onze limieten bereikt. ER…
IETS DOEN VOOR OEKRAINE?
Donderdag 3 maart 2022 rijden we met inmiddels meerdere bussen/vrachtwagens naar de Poolse/Oekraïnse grens. We nemen duizenden kilo’s dierenvoer mee en uiteraard een heleboel honden/katten…
Een bewogen jaar
1 januari 2022 Allereerst wensen we iedereen een prachtig en gezond 2022 toe! 2021 is voor ons allemaal een bewogen jaar geweest. Het was een…
Webshop
Ook zo’n leuk pakket ontvangen voor de feestdagen? Neem dan eens een kijkje in onze webshop die gevuld is met leuke artikelen! Vandaag besteld, is…
Update grond Spanje
18 september 2021 Zoals we hadden aangegeven zijn we afgelopen week in Spanje geweest om de koop van een mogelijk geschikt grondstuk te verkennen. Uiteraard…
Update grond asiel
26 augustus 2021 Het is al heel heel heel lang wachten. Maar er lijkt nu eindelijk lijkt er schot in de zaak! Er is een…
Opening Hondenspeelplaats
Zaterdag 28 augustus 2021 was de opening van de hondenspeeltuin in Almelo. Almeloërs Harry de Olde en de inmiddels overleden Dineke Kuiper namen het initiatief…
Menu