Spread the love

Asociatia “Alaturi de Tine” (Hope for Dogs Romania)

Het begon in 2012 toen Mirela Marcu haar eerste hond adopteerde. Al snel vonden meerdere dieren hun thuis bij haar. Ze woonde destijds in Boekarest waar ze een goed betaalde baan had en een veelbelovende carrière in de diplomatie. Doordat haar leven steeds meer door dieren werd omringd, moest Mirela verhuizen.

Ze gaf haar baan op en verhuisde naar het dorp Ceacu, 11 km van Călăraşi, waar het huis van haar grootouders stond dat ze had geërfd. Het huis met enorme tuin van zo’n 4000 m2 veranderde al snel in een opvangcentrum voor dieren.

Roemenië is een land waar dierenwelzijn helaas voor velen nog niet erg belangrijk is. Mensen laten hun honden en katten op straat lopen en hebben geen geld of geen interesse om hun hond of kat te laten steriliseren, met alle gevolgen van dien. Ook is de wreedheid jegens dieren in dit land groot en daarom wordt maar al te vaak de hulp van Mirela ingeroepen als er weer een dier in nood in haar omgeving wordt gevonden. Mirela heeft nog nooit een hulpvraag genegeerd. Dag en nacht zet zij zich in voor dieren die haar hulp nodig hebben en biedt ze deze verzorging en onderdak.

Inmiddels is haar opvangcentrum zo gegroeid dat ze op 4 verschillende locaties dieren huisvest. Elke locatie is zo groot als een paar voetbalvelden bij elkaar. In totaal verblijven er ongeveer 1500 honden en 100 katten. De zieke, zwakke en hulpbehoevende dieren verblijven in de beneden verdieping van het huis. Hier kan er goed op hen gelet worden en krijgen ze de nodige extra verzorging zoals medicatie en/of speciaal voer. Voor de jonge pups is er een aparte afdeling waar ze op kunnen groeien in een veilige en beschermde omgeving van soms nog de moederhond en anders met de fles groot gebracht worden door de vrijwilligers van het rescue center.

Wij hebben enorm veel bewondering voor deze vrouw gekregen die haar hele leven toewijd aan het helpen van dieren in nood. Daarom hebben wij in mei 2022 besloten om ons steentje bij te dragen daar waar we kunnen.

Inmiddels lopen er al diverse hulpprojecten zoals een neutralisatie project, de bouw van nieuwe kennels en de bouw van een kliniek. Ook worden er regelmatig acties op touw gezet voor o.a. het inzamelen van voer en medicatie.

De honden en katten welke op onze site ter adoptie staan en afkomstig zijn uit het rescue center van Mirela krijgen de letter M achter het referentienummer.

Foto impressie van de opvanglocatie rondom Mirela’s huis
Foto impressie van de opvanglocatie buiten het dorp
Foto impressie van de opvanglocatie bij de boomgaard
Foto impressie van het kattenverblijf