Spread the love

Portugese Waterhond

De Portugese Waterhond, ook wel de Cão de Água genoemd, kent zijn oorsprong in Portugal. Het hondenras wordt al eeuwenlang ingezet binnen de visserij. De dieren kennen namelijk een groot aantal vaardigheden die het werk voor de vissers makkelijker maakt. De honden kunnen niet alleen de netten ophalen, maar ook berichten overbrengen tussen de vissers. Deze honden waren dan ook onmisbaar in deze periode.

Het uiterlijk van de Portugese Waterhond kenmerkt zich door de krullende of gegolfde vacht. Deze heeft bijna geen rui. Het is daarom een ideaal ras voor mensen met allergieën. De honden moeten wel regelmatig geborsteld worden. Ook moet de vacht regelmatig worden geknipt.

De Portugese Waterhond staat vooral bekend om de sterke band die hij met zijn gezin ontwikkelt. De dieren zijn erg aanhankelijk en vriendelijk tegenover vreemden. Horen ze een geluid dat er niet hoort te zijn? Dan kan het waakse karakter naar boven komen. Door hier goed op te trainen voorkom je dat het doorslaat in ongewenst gedrag.

De Portugese Waterhond pakt commando’s snel op, wat het ideaal maakt voor mensen die de honden willen trainen of voortdurend nieuwe trucjes willen leren. Ze hebben een natuurlijk verlangen om te behagen.

De Portugese Waterhond houdt erg van gezelschap en kan een sterke band vormen met iedereen binnen het gezin. Ook kinderen behoren tot de pack. Het zachtaardige karakter maakt hen ideaal voor de gezinnen.  

De Portugese waterhond heeft veel beweging nodig. Een lange dagelijkse wandeling zorgt ervoor dat ze hun energie kwijt kunnen. Ze hebben een immens uithoudingsvermogen en kunnen uren wandelen/zwemmen. Ze apporteren graag, zeker in het water, en dit is een goede manier voor deze hond om zijn energie kwijt te kunnen.