Spread the love

Perdigueiro Português

De Perdigueiro português of Portugese pointer behoort tot de staande jachthonden, spaniels en retrievers. Het zijn gepassioneerde jachthonden, oorspronkelijk zijn het staande honden. Dit ras is ook erg goed in apporteren, ze zijn erg vriendelijk en ook intelligent. De reuen worden gemiddeld 56 cm groot en de teefjes 52 cm. De vacht van dit ras is erg kort, de haren staan dicht op elkaar en is niet zo zacht, ze zijn meestal geel of kastanje van kleur.

Deze hond werd vooral gebruikt werd bij de vogeljacht. Hierbij geeft hij door voorstaan aan waar het wild zich bevindt en apporteert de prooi na het schot. In Portugal is dit een erg populaire jachthond, die in een aantal gevallen ook als actieve gezinshond wordt gehouden.

Hij kan uitstekend overweg met kinderen en doet het goed met andere honden en huisdieren, die hij als deel van het gezin beschouwt. De Perdigueiro Português is erg baasgehecht en intelligent. Hij kent een enorme will to please en is dan ook gemakkelijk op te voeden.

Deze hond heeft wel erg veel aandacht en affectie nodig en is dus niet zomaar geschikt voor iedereen. Bovendien kent hij een grote bewegingsbehoefte. De Perdigueiro hoort thuis op het platteland, bij voorkeur op een goed omheind terrein waarop hij naar hartenlust kan rondrennen. Wie geen jachtambities nastreeft, moet deze hond andere bezigheden geven om te voorkomen dat hij destructief wordt.