Spread the love

Podenco

De Podenco is een oud en oorspronkelijk ras dat al eeuwenlang voorkomt op de Balearen: de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. De honden werden op de eilanden vooral gebruikt voor de jacht op het konijn.

Er zijn verschillende soorten Podenco’s zoals:

– Podenco Canario
– Podenco Ibicenco
– Podenco Andaluz
– Podenco Campanero
– Podenco Orito
– Podenco Maneto

Behalve door zijn grote passie voor de jacht, valt de Podenco op door zijn buitengewone intelligentie, ongelooflijke wendbaarheid en zijn snelle reactievermogen. Hij is zeer alert op zijn omgeving; er ontgaat hem zelden iets. Ook kan hij uitstekend springen. Uit de stand springt hij moeiteloos tot 1,80 meter hoog. Er zijn zelfs Podenco’s die klimmen als een kat. Denkt u dus aan de omheining van uw tuin!

Er bestaan drie haarvariëteiten: kort-, ruw- en langhaar. De kleur is rood met wit, ook effen rood en effen wit komt voor.

Met een Podenco in huis, heeft u altijd een goed humeur. Het zijn clowns en heel grappige honden die u zo aan het lachen zullen krijgen.

De Podenco is een prima huishond en kan prima leven met kleine honden, katten en andere dieren. Er zijn altijd Podenco’s met een hoge jachtdrift, dus informeer altijd goed naar de karakter van een hond die u wilt adopteren.