Spread the love

Mastin Español

De Mastin Español is een grote vriendelijke reus. Hij wordt tussen de 60-70 cm groot en weegt tussen de 65-80 kg. Het zijn nobele, evenwichtige en intelligente honden. Ze werden vroeger ingezet als bewakers van het vee. Dit beschermende karakter hebben ze nog steeds en ze zullen zich jou en je familie goed bewaken. Hierdoor kunnen ze soms iets wantrouwend zijn tegenover vreemden. Daarom is een goede socialisatie met andere mensen erg belangrijk als ze nog jong zijn. Het zijn intelligente honden, maar door hun zelfstandigheid zijn ze moeilijker te trainen. Het is geen geschikte hond voor een beginnende hondeneigenaar.

In huis is de Mastin erg rustig en zal hij graag met je knuffelen en bij jou in de buurt komen liggen. Het is een grote hond die ook zijn energie kwijt moet. Een grote tuin waarin hij rond kan rennen of het maken van lange wandelingen zijn een must voor de Mastin.

De vacht van de Mastin Español is middellang, dik en stug. Hij komt voor in het rood, zwart, bruin, wolfskleur of black and tan met daarbij soms witte aftekeningen. De vachtverzorging bestaat uit een wekelijkse borstelbeurt. De Mastin Español heeft het hele jaar door gemiddeld haarverlies. Tijdens de ruiperiode zal je hem iets vaker moeten borstelen om de losse haren te verwijderen.