Rufus

Reu

Hond verblijft in Nederland!

Nederland
monique@animalinneed.com
Niet
Registratie nummer: 20-0001
20-0001
Onherleidbare mix
Ja

Rufus is een naam die heel goed bij deze lieve, mooie, soms wat onbeholpen knul past. Hij is sinds 2020 vanuit Spanje bij zijn huidige baasjes, die ons wegens veranderde gezinsomstandigheden hebben verzocht een ander plekje voor Rufus te vinden. Rufus wordt omschreven als een vrolijke en leergierige hond. Hij vindt het fijn om in zijn vertrouwde omgeving te vertoeven en ook als zijn dag een vaste structuur heeft. Met rust, regelmaat en ruimte maak je Rufus blij! Graag gaat hij mee wandelen en een tijdje op het huis passen terwijl hij daar alleen is, is geen enkel probleem voor Rufus. Hij vindt het fijn om dan in een bench te liggen; hier gaat hij namelijk al in liggen zodra hij door heeft dat zijn baasje gaat vertrekken.
Met eten maak je Rufus altijd blij, hij eet zijn brokken ’s ochtends en ’s avonds met veel smaak op, vertelt zijn baasje. Tussendoor schooit hij niet om eten, maar vindt het wel een feestje als hij een keer iets lekkers krijgt. Komkommer en een korstje brood zijn favoriet bij Rufus.
Het huidige baasje omschrijft Rufus als waakzaam en niemand komt ongemerkt het huis binnen. Rufus begroet iedereen spontaan met wat enthousiast gespring en geblaf, maar als hij weet dat het goed is gaat hij rustig in zijn mand liggen en is zichtbaar teleurgesteld als het bezoek vertrekt en de gezelligheid over is. Vanuit zijn mand houdt Rufus alle acties in de gaten en gaat af en toe kijken als er iets te beleven valt. Kleine kinderen vindt Rufus spannend en hij volgt ze bij alles wat ze doen. Het huidige baasje denkt dat Rufus niet goed weet wat hij van ze moet denken en hij wil dan eigenlijk te lomp en te enthousiast spelen. Het is daarom beter om Rufus niet bij jonge kinderen te plaatsen.
Rufus kan goed met andere honden in een huis en hij is zelf niet de roedelleider, dat laat hij graag aan een andere hond over en dat geeft hem duidelijkheid en rust.
Rufus is een ware zonaanbidder! In de zomer wil hij graag naar buiten en als hij ziet dat de zon schijnt staat hij al kwispelend bij de deur om heerlijk in de tuin te gaan snuffelen, op zoek naar het warmste plekje om te gaan liggen.
Een paar keer per dag gaat Rufus met zijn baasje(s) mee wandelen. Hij vindt het fijn om te snuffelen, te rennen en gewoon te wandelen. Hij blijft daarbij altijd aan de lijn omdat hij soms op andere honden reageert, meestal als het grotere honden zijn dan hij is en op golden retrievers reageert hij. Afleiding door het baasje helpt doorgaans heel goed en daardoor voelt Rufus zich veilig, zo lijkt het. Rufus is dol op spelletjes en iets doen voor zijn baas, zoals opdrachten en kunstjes. Hij is altijd bereid iets te proberen en hoopt daarbij natuurlijk wel op een beloning!
Naar katten buiten is Rufus speels, hij hoopt dat de katten die hij tegenkomt met hem willen spelen en doen ze dat niet, dan loopt hij door. Het wandelen aan de lijn doet Rufus netjes nadat het baasje daarvoor met hem op hondentraining is geweest.
Rufus zou een fijn maatje zijn voor iemand die hem gezelligheid in een rustig huis, een tuin om te zonnebaden en dagelijkse een paar fijne wandelingen kan bieden.
Rufus is een gecastreerde mix reu met een geboortedatum van 4 mei 2019 en hij is ca. 60 cm hoog.

Eindhoogte 60 cm
Ras Onherleidbare mix
Urgentie Niet
Geboorte 4 mei 2019
Ter adoptie Ja

Meer informatie

Hond verblijft in
Herkomst: Spanje
Verblijft in: Nederland
Medisch Niet bekend.
Kattentest (omgang met katten)
Niet gedaan
Adoptie medewerker
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adoptie medewerker: Monique Zwijgers

Rufus

Rufus

Y227wgi3D5I

  Intakeformulier Adoptie

  Wij doen er alles aan om een goede match tussen een nieuwe eigenaar en een dier te maken. Dier en baas moeten goed bij elkaar passen, anders maken ze elkaar ongelukkig. Middels onderstaande vragen kunnen wij alvast kijken of de hond welke u graag zou willen adopteren bij u past.

  De vragen waar een sterretje (*) achter staan zijn verplicht.

  Uw persoonlijke gegevens:

  Uw gezinssamenstelling:

  Uw werksituatie:

  Uw thuissituatie:

  Andere adoptiedieren

  Adopteren via Animal in Need

  Wij vinden het heel belangrijk dat een dier geplaatst wordt bij een nieuwe eigenaar die weet waar hij/zij aan begint. Daarom proberen wij zoveel mogelijk informatie te verzamelen.

  DONATEUR WORDEN

  Help jij mee met een gift voor al die honden die alleen zitten te wachten in het asiel?

  Uiteraard is een éénmalige bijdrage ook van harte welkom op het rekeningnummer NL14 RABO 0102 6440 39 ten name van de Stichting SCFN/ Animalinneed te Poeldijk (BiC RABONL2U).