1
Ik kom me even voorstellen, ik ben Yumi een pekinees mix geboren rond 26-09-2016. Ik ben in Spanje samen met mijn broertjes Salero en Chispi en mijn mama in een patio gevonden en ow wat hadden wij honger, je kon mijn ribjes letterlijk tellen. Mijn mama en broertjes zijn naar Nederland vertrokken en hebben ook allemaal een gouden mandje gekregen, ik bleef alleen achter. Er werd getwijfeld of ik gesocialiseerd kon worden want ik was extreem bang. Maar uiteindelijk mocht ik ook naar Nederland en kwam op 04-02-2018 bij een opvang baasje terrecht, die heeft hard gewerkt om mijn vertrouwen te winnen en beetje bij beetje lukte dat.
Maar op een dag het was op 28-04-2019 stonden er ineens twee vreemde mensen binnen een mannetje en een vrouwtje en die kwamen voor mij en ik was niet blij!! Ze probeerden mij te aaien maar ik liep telkens weg maar uiteindelijk kreeg ik een tuig om en ‘ moest’ met al mijn spulletjes mee met deze vreemdelingen de auto in. Ineens moest ik overgeven in de auto ik zat in een bench die open was met een vrouwtje langs mij en die was helemaal niet boos toen ik over moest geven, volgens mij hadden ze er al rekening mee gehouden want er lag een grote handdoek bij mijn bench. Plotseling stonden we stil en moest ik de auto uit en een vreemd huis binnen en ook nog eens trap lopen, maar ik was een beetje te dik geworden dus lopen was goed voor mij.
Ik kwam van allerlei vreemde dieren tegen 2 hondjes een kleine en een ongeveer net zo groot als ik, 4 poezen en 2 katers en ook nog konijnen in een hok, tjee wat een dieren mensen zijn dit dacht ik. En wat bleek mijn broertje Salero woont ook hier, yeeeehhh. Ik was blij en er liep nog een hondje met vlinderoren een vlinderhondje genaamd, Nino
dus ik was niet het enige hondje maar de derde. Mijn baasjes hebben hun best gedaan mijn vertrouwen te winnen en ik heb veel gezien van de andere hondjes dus het gaat heel goed met mij. Het was net of ik in een keer mijn broertje herkende, wij gaan altijd samen uit en zijn 2 poten op een buik en we kunnen niet meer zonder elkaar. Het is hier erg gezellig met alle dieren en mijn broertje Salero en dat grappige hondje Nino, wij hebben lieve baasjes en slapen gezellig alle 3 op de slaapkamer van onze baasjes. Ik ben blij dat ik samen met mijn broertje hier woon en ook de andere diertjes zijn lief voor mij, en vaak komen er ook van die rare ‘diertjes’ met 2 benen en nog een heel kleintje die nog niet kan lopen alleen kruipen.

Ik ben ook niet meer zo bang en ga uit mezelf mijn baasjes begroeten als ze thuis komen, wij hebben wel geluk dat onze mannelijke baas thuis is en mogen daarom ook 4 keer per dag uit. Wij gaan hier allemaal nog heel lang wonen tot we heel oud zijn. Heel veel pootjes en knuffels van Yumi en ook van Salero mijn broertje en ons maatje Nino en van alle andere diertjes en natuurlijk van de baasjes Jan en Miranda.