nldaendees

AnimalinNeed

 

 

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Sjuul Paradijs in gesprek bij WNL

Sjuul Paradijs te gast bij de publieke omroep WNL. De omroep die hij in 2009 oprichtte.  Vandaag tegast bij WNL waarin hij onder andere als groot dierenvriend praat over het asiel van Peter Koekebakker. Hij draagt de Stichting SCF/Animalinneed een zeer warm hart toe. Kijk hier naar een deel  van de uitzending van vandaag 4 oktober 2015.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Telegraaf op de bres voor asielhonden

Een luchtbrug tussen Spanje en Nederland

De Telegraaf schenkt op 4 oktober 2011, Werelddierendag, aandacht aan een hele bijzondere actie. In deze  krant, die de honden uit la Linéa een warm hart toedraagt, verschijnt  vandaag een paginagroot artikel over de te adopteren honden die in Spanje met smart op een baasje wachten.  Maar niet alleen de paar geluksvogels die met hun foto staan afgebeeld wachten op een huis. Kijkt u ook graag naar de andere honden die op onze website staan. Al deze dieren zijn geschikt voor adoptie.  En al deze honden willen heel graag met een Transavia vliegticket naar hun nieuwe bestaan gevlogen worden!

Wat houdt de luchtbrug die op initiatief van Transavia en de Telegraaf wordt opgezet precies in? Dankzij deze luchtvaartmaatschappij, waarmee onze honden al jaren veilig naar Nederland reizen, kunnen we de komende weken iets extra’s doen.  Zo mogen er van Transavia extra honden mee vliegen op de trajecten Málaga-Rotterdam en Málaga-Amsterdam, waardoor we de huidige overbelasting van het asiel (er leven nu 600 honden, terwijl er eigenlijk maar ruimte is voor een aantal van 400) op korte termijn kunnen verlichten.  Meer hierover kunt u lezen in de Telegraaf.

Namens alle honden en de medewerkers van het asiel in Spanje, die belast zijn met de dagelijkse zorg van alle dieren, willen we zowel de Telegraaf als Transavia heel hartelijk danken voor hun geweldige steun.  Op onze website kunt u de komende weken meer lezen over deze prachtige actie.

Eerste vlucht Telegraaf Luchtbrug

Op donderdag 21 oktober 2011 is het zover. Dan vertrekt vroeg in de morgen de eerste vlucht in het kader van de Telegraaf luchtbrug waarmee de honden van La Linea de Conception naar Nederland worden vervoerd. Transavia stelde in het kader van de Telegraaf luchtbrug 8 vliegtickets beschikbaar en gratis vervoer van de honden in het ruim en cabine.

De groep die meevliegt bestaat uit 8 personen waaronder Rob Hoogland van de Telegraaf ( oa reisleider) en René Oudshoorn (fotojournalist). Éen van de 6 toekomstige baasjes die meereizen is actrice Nelly Frijda. 

Na aankomst in Malaga vertrekt de groep voor een rit van ruim anderhalf uur naar La Linea de Conception waar eerst ingecheckt zal worden in het hotel. De kamers in het  Hotel Asur Campo de Gibraltar zijn  beschikbaar gesteld door OAD Reizen.

Daarna zal men richting asiel vertrekken om kennis te maken met de geadopteerde honden die mee terugvliegen. Ook is er ruimschoots de tijd om het asiel te bekijken en kennis te maken met Peter Koekebakker en zijn staf.

De volgende ochtend vertrekt de groep vroeg naar Malaga Airport, waar Peter aanwezig zal zijn met de honden en zal zorgdragen dat deze veilig ingecheckt worden voor de reis naar Nederland. De aankomst op Schiphol wordt rond 13.00 uur verwacht waar dan iedereen met de honden zal worden herenigd.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Nelly Frijda adopteert zwerfhondje (2011)

Actrice Nelly Frijda heeft aan Shownieuws laten weten dat ze via de organisatie Animal in Need een zwerfhondje heeft geadopteerd. “Het duurt nog een paar weken voordat Senta naar Nederland komt, maar ik kijk er enorm naar uit.”

De actrice heeft het hondje met een speciale reden uitgekozen. “Hij lijkt op mijn oude hondje. Dat was een zwart-witte teckel/terriër. Dit hondje is acht jaar oud. Meestal willen mensen een jonge hond, maar ik had met deze te doen.”

Nelly heeft ook een kat in huis. Ze hoopt dat haar kat en het nieuwe hondje dikke vrienden worden.

Lees het hele interview hieronder.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Amigo naar Cesar Milan (2012)

Amigo, een galgo uit La Linea die in Nederland was geadopteerd, is door de programmamakers van “Leader of the pack” uitgekozen als één van de hoofdrolspelers in de nieuwe serie afleveringen. In deze serie, die opgenomen zal worden in Madrid, gaat Cesar Milan aan de slag met asielhonden uit een drietal landen in  Europa die met gedragsproblemen kampen. In juni starten de opnamen.

Amigo is onder begeleiding van voorzitter Irma Neijman  inmiddels in Madrid aangekomen en zal in het Rehab Center van Millan begeleid gaan worden om van zijn angsten en agressie af te komen. Ook Peter is in het Rehab Center in Madrid om op vrijdag en zaterdag  de eerste training te volgen. Tevens zal er een interview worden opgenomen.

National Geografic zend de serie uit. Afgelopen weken is er veelvuldig contact geweest met het team van Cesar Millan onder andere met Cheri Lucas. Cheri volgde de opleiding bij Cesar en was in verschillende afleveringen van The Dogwisperer te zien. Onlangs bezocht ze Amigo en zag hoe Amigo reageerde aan de riem. 

We hopen dat Amigo en de andere geselecteerde honden met behulp van Millan en zijn team weer kunnen gaan functioneren als gewone, stabiele honden voor wie na de training een warm mandje klaar staat.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Peter in "De Reunie" (2011)

Een klas vol knokkers, de vierde klas van de Riet Mavo uit Almelo: druk in verzet tegen bomenkap, tegen de gruwelijk hondse behandeling die Spaanse zwerfhonden ten deel valt en tegen de dreunen die het leven soms uitdeelt, zoals een ernstig ziek kind en het verlies van een kind. Maar ook een klas die gekenmerkt werd door veel kattenkwaad en prachtige jeugdliefdes.

De klasgenoten van de vierde klas van de Riet Mavo in Almelo (jaargang 1978) halen flink wat kattenkwaad uit. Vooral de leraren moeten het ontgelden. Er belandt wonderolie in hun koffie en af en toe wordt er lol getrapt met stinkbommetjes.

Peter verteld zijn verhaal in "De Reunie" van de KRO op 6 november 2011.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Animal in Need komt regelmatig in het nieuws voorbij, zowel in de krant als op tv en social media. Hier kunt u de diverse verhalen meelezen of bekijken.

 Vernieuwde hondenspeelplek Almelo vernoemd naar dierenvriend Peter Koekebakker (Tubantia 30-03-2020)
Bitter gevecht om asiel na dood hondenheld Peter Koekebakker (Ditjes en Datjes sept. 2019)
Golfen voor spaanse honden (De Telefgraaf 08-08-2019)
700 Tiere in großer Gefahr (Costa del Sol Nachrichten 26-07-2019) deel 2
700 Tiere in großer Gefahr (Costa del Sol Nachrichten 26-07-2019) deel 1
For the Chop (The Olive Press 03-07-2019)
Dood dreigt voor vele dieren (Tubantia 10-07-2019)
Afspraken bleken plots niets meer waard (De Telegraaf 04-07-2019)
Noodkreet voor asieldieren (De Telegraaf 02-07-2019)
Hoe gaat de wereld het zonder Peter Koekebakker redden (De Telegraaf 31-03-2019)
Dierenvriend en weldoener Peter Koekebakker overleden (31-03-2019)
Als eigen kinderen... (De Telegraaf 06-03-2016)
The Dogwhisperer organiseert evenement voor dierenasiel (Arnhemse Koerier 16-12-2015)
Hondenredder (Brigitte Nijman-2015)
In actie voor de Spaanse zwerfhond (De Gelderlander 09-03-2015)
Honden van de straat naar de sofa (Tubantia 05-03-2015)
Van straathond naar huishond (De Stem maart 2015)
Van straathond naar huishond (Rondom de Toren 28-02-2015)
"Kijk, de hondenman!" (De Telegraaf december 2011)
Wandeling Amsterdamse Bos (De Telegraaf 21-11-2011)
Spaanse honden blijven erg gewild (De Telegraaf 05-11-2011)
De Frogers dolblij met hun Spaanse Telegraafhond (De Telegraaf november 2011)
Een eigen hond (De Telegraaf 2011)
René en Natasja Froger happy met hondje Saar (Privé 2011)
"Kijk, ma Flodder met een hondje" (De Telegraaf 24-10-2011)
Spaanse asielhonden zijn welkom (De Telegraaf 05-10-2011)
Luchtbrug voor verschoppelingen (De Telegraaf 04-10-2011)
De Telegraaf in de bres voor asielhonden (De Telegraaf 04-10-2011)
Reünie met redder Spaanse zwerfhonden (Hilversumse Courant 02-07-2011)
Tweede kans voor zwerfhonden (De Telegraaf 2011)

Deel via facebook

Submit to Facebook