Spread the love

Partner organisaties

Onze stichting werkt nauw samen met verschillende asielen in meerdere landen waaronder Roemenië, Portugal en Griekenland. We stellen ze graag aan u voor.

Hope for Dogs Romania

Mirela Marcu is een lieve dame met een groot hart voor dieren. Samen met een aantal vrijwilligers zit ze in de omgeving van Călărași in Roemenië en staan ze dag in, dag uit klaar voor het helpen van dieren. Denk aan noodsituaties op straat met de meest verschrikkelijke verwondingen, maar bijvoorbeeld ook flessen pups die zonder hun hulp kansloos zijn. Mirela beschikt over meerdere locaties ter grootte van meerdere voetbalvelden. De armoede, evenals de schrijnende omgang met honden aldaar hakt er behoorlijk in. Met alles wat ze hebben proberen ze de circa 2000 honden een veilig verblijf te bieden door middel van verschillende hekwerken. Daarnaast worden de dieren dagelijks voorzien van water en voer. Op een centrale plek van het asiel staat een woning waar de urgente dieren mogen verblijven en waar continu vrijwilligers de situatie nauwlettend in de gaten houden. De honden en katten welke in het asiel van Mirela verblijven worden aangegeven met een M achter de nummering.

     
Rescue Center in Portugal

In december 2020 kwamen we in contact met een dame die dichtbij Faro in Portugal woont. Samen met haar gezin woont ze vrij groot en beschikken ze over een paardenstal. Ze wil erg graag honden helpen in haar omgeving echter miste de connectie met een stichting die de honden zou kunnen bemiddelen zodat ze haar hulp kan blijven voortzetten. Uiteraard helpen we hier graag aan mee en hebben we al een aantal bezoekjes gepleegd aan de staatsasielen in deze omgeving. Tijdens zo’n bezoek observeren we de honden die daar in schrijnende situaties verblijven, bijvoorbeeld in een veel te kleine bench of krijgen nauwelijks te eten of te drinken. We treffen zelfs regelmatig veel te jonge pups aan die de hulp van mensen nog nodig hebben om te overleven. Deze honden of pups kunnen vrijgekocht worden en mogen bij onze partner organisatie verblijven. Ze verblijven daar in een gemengde roedel en krijgen alle nodige zorg.
   
   

Rescue center in Amyntaio (Griekenland)

In oktober 2022 stuitten we op een oproepje van Elisabet die een zwaar verminkte hond op straat vond die meerdere malen was aangereden en onwijs veel pijn leed. Dit zou een enorme kostenpost betekenen. Elisabet is een Griekse dame die ontzettend veel moet werken om financieel rond te komen. Ze heeft het erg te doen met de dieren in haar omgeving maar ze beschikt helaas niet over een veilige locatie voor de honden die ze op straat vindt en verzorgd. Met wat houtje touwtje werk probeert ze bij een verlaten woning wat honden veilig te stellen zodat hun in ieder geval niks meer kan gebeuren. Hier komt ze ook dagelijks voer en water brengen en de honden voorzien van medische zorg indien nodig. Echter moeten de honden niet te groot of te sterk worden zodat ze zich zelf voor alsnog uit deze barricade bevrijden en gevaar lopen. De honden waar Elisabet voor zorgt worden aangegeven met een E achter de nummering.
     

Antonia Shelter (Griekenland)

Antonia beschikt over een groot stuk grond waar ze een veilige plek kan aanbieden voor circa 80 honden op het vaste land in Griekenland. Ze is financieel gezond, echter heeft ze uiteraard de hulp nodig van buitenaf om een ‘thuis’ te vinden voor haar honden zodat ze niet dicht slibt. Vele honden verblijven er al sinds dat ze pup zijn aangezien ze niet goed wist hoe ze een plekje voor ze moest zoeken. Wij hopen dat we haar hierbij kunnen ondersteunen. De honden  welke in het asiel van Antonia verblijven worden aangegeven met een A achter de nummering.