Spread the love

Hoe kunt u ons helpen

Vluchtbegeleider
Vluchtbegeleider gezocht van Lesbos (TUI)  of Athene (Transavia of Aegean Airlines) naar Nederland.

Hoe werkt het?
Vertrekt u of een kennis binnenkort naar Lesbos of Athene(Griekenland)?
De vliegmaatschappij TUI, Transavia of Aegean Airlines accepteren ook huisdieren op de terugvlucht en zo kunt u uw terugreis extra benutten door dieren mee terug te vliegen.
Wij zullen ervoor zorgen dat de boxen aan de vlucht zullen worden geboekt.
Vrijwilligers van de organisatie brengen de dieren naar het vliegveld in een geschikte toegestane transportbox. Zij helpen met het inchecken van de hond op de luchthaven. Zodra u arriveert op het vliegveld van uw eindbestemming in Nederland wordt u verwelkomt door onze vrijwilligers van de stichting en de nieuwe baasjes. De vrijwilligers nemen het vanaf daar van u over.
Uw inzet levert een hoop op; alles wordt verzorgd, het kost niks en het geeft een hoopvolle toekomst voor de dieren die u weg heeft kunnen halen vanuit Griekenland. Het sponsoren van een vlucht is ook een optie en zal zeer gewaardeerd worden. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@animalinneed.com

Chauffeurs dierentransport
Sinds 2021 beschikken we onder een eigen transportwagen die netjes is ingericht en volledig aan de eisen voldoet om dieren zoals honden en katten te kunnen transporteren.
Wij zijn daarom opzoek naar chauffeurs die in tweetal bereidt zijn om een rit te maken naar één van onze partner organisaties.
Het gaat om Zuid-Portugal en Oost-Roemenië en zijn ritten van ongeveer 30 uur.
De heenreis zou in etappes gemaakt kunnen worden, echter moet de terugreis in 1x gezien de dieren dan meereizen.
Er wordt niet gereden tijdens extreme weersomstandigheden zoals juli/augustus vanwege de warmte of december/januari vanwege de kou.

De werkzaamheden zijn zeer divers. Als chauffeur moet je weten wat er wordt ingeladen, de stichting kan u voorzien van een lijst met afbeeldingen van de dieren en chipnummers ter controle bij het inladen.
Het zou zeer prettig zijn als de chauffeurs enig ervaring hebben met dieren omdat ze deze tijdens de reis gerust kunnen stellen. De dieren worden tijdens de reis niet uit de bench gehaald omdat ontsnappingsgevaar te groot is, mits dit nodig lijkt te zijn.
Tijdens de rit is de bijrijder het aanspreekpunt met iemand van de stichting zodat de aankomsttijd duidelijk gecommuniceerd kan worden voor de aanstaande baasjes, opvanggezinnen en locatie die beschikbaar wordt gesteld voor de aankomst.
Vergeet de transportwagen niet technisch te controleren, dit staat aangegeven in een boekje of aangetoond door een vrijwilliger van de stichting voordat u vertrekt. U hoeft enkel te beschikken over rijbewijs B. De overige benodigdheden, bijvoorbeeld tanken of een overnachting zal bekostigd worden door de stichting. Voor meer informatie zien we graag uw mail tegemoed naar info@animalinneed.com

Schoonmakers dierentransport
Eens in de zoveel tijd zal er door de stichting een dierentransport georganiseerd worden. Wij zijn daarom op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen aan het schoonmaken van de transportwagen direct na de aankomst. Dit zal eens in de maand voorkomen bij Stichting Dierenopvangcentrum Oldenzaal (DOC).  Het is ongeveer een uur werk met 3 personen. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@animalinneed.com

Support De Second Chance Foundation

Het is onmogelijk om de dieren te helpen zonder de grote groep vrijwilligers in Nederland en het buitenland. De stichting zorgt voor ondersteuning door middel van donaties, het inzamelen van goederen en adopties. Een adoptie helpt ons en de dieren uiteraard fantastisch, maar adopteren doet u vooral omdat u het zelf heel leuk vindt om een hond of kat te verzorgen en een trouwe viervoeter in uw leven te hebben. U kunt naast het adopteren van een hond of kat, Animal in Need en dus de stichting Second Chance Foundation Nederland ook helpen door middel van een donatie of andere vorm van ondersteuning. Hier kunt u lezen waar we hulp bij kunnen gebruiken. Suggesties zijn uiteraard altijd welkom. Zonder uw hulp kunnen wij niet bestaan. Namens de dieren hartelijk dank voor uw lieve steun. Ze verdienen het. Het is zo nodig.

Doneren

Om de dieren in het asiel te helpen kunt u donateur worden. Dit kan middels een periodieke afschrijving, maar uiteraard is een éénmalige bijdrage ook van harte welkom.

Donateur worden met belastingvoordeel
Gewone donaties zijn aftrekbaar voor de belastingdienst. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden. Voor meer informatie raadpleeg daarvoor de belastingdienst.

Periodieke gift

U kunt ons ook steunen met een terugkerende schenking. Dat geeft ons zekerheid dat we op uw steun kunnen rekenen en u heeft het fiscale voordeel. Deze schenking is 100 procent fiscaal aftrekbaar, ongeacht de hoogte van de gift of uw inkomen. Voorwaarde is dat u de schenking tenminste vijf jaar doet.

Voor meer informatie raadpleeg daarvoor de belastingdienst.

Voervriend

Soms willen mensen iets extra’s doen voor het asiel. Dat kan onder andere door “Voervriend” van een hond of kat te worden. Voor een bedrag van minimaal € 12,- per maand kunt u één dier een maand lang voorzien van voer. U kunt dit bedrag zelf overmaken of automatisch af laten schrijven van uw bankrekening. Bij automatische afschrijving ontvangt u van ons een “voervriend” certificaat. Wellicht is het een leuk idee om een ‘voervriend’ cadeau te geven aan een familielid, collega of vriend. Uw financiële hulp betekent voor de dieren in het asiel hoop op een beter leven.

Opvanggezin

Naast rechtstreekse adopties vanuit het asiel naar een gezin in Nederland, plaatsen we ook honden tijdelijk in opvanggezinnen in Nederland. Deze honden verblijven dan meestal enige tijd in een gastgezin. Soms een week, maar dat kan ook zeker een langere tijd in beslag nemen. De honden worden dan ter adoptie aangeboden in de rubriek Honden in Nederland op onze website.

Als gastgezin heb je een verantwoordelijke taak. Soms krijg je een hond in huis die nog veel moet leren. Het kan voorkomen dat een hond nog nooit in een huis heeft gewoond en niet geleerd heeft om aan de riem te lopen of nog niet zindelijk is.

Wij zoeken mensen die enige ervaring hebben met honden. Onze voorkeur gaat uit naar gastgezinnen die ook een eigen hond (of meerdere) hebben, die met liefde en veel geduld de honden nog van alles willen en kunnen leren en die het aankunnen een hond weer gedag te moeten zeggen als zich een baasje heeft gemeld. En bovenal: mensen die gemotiveerd zijn zich in te zetten voor hun tijdelijke hond!

Als opvanggezin heeft u natuurlijk inspraak in het soort hond dat u zou willen opvangen. Samen met één van de adoptie medewerkers wordt er gekeken of de opvanghond geschikt is voor uw situatie. Het opvangen van honden is leuk maar vergt veel tijd en aandacht. Wij zoeken dan ook gemotiveerde en enthousiaste opvanggezinnen. Heeft u ruimte, tijd en veel liefde te geven, maar bent u vooral serieus geïnteresseerd? Neem dan contact met één van de adoptie medewerkers op! Het intakeformulier mag verstuurd worden naar adoptie@animalinneed.com.

Inzameling

Stichting Second Chance Foundation Nederland is naast financiële steun, ook enorm geholpen met sponsoring in natura. Door sponsoring van goederen of diensten kunnen wij de exploitatiekosten van de opvang zo laag mogelijk houden. Tot nu toe heeft deze wijze van sponsoring het asiel enorm geholpen. Inzameling voor het asiel is niet meer weg te denken. Inzameling geschiedt op velerlei wijze: middels rommelmarkten, individuele inzet en zelfs door kinderen die hun verjaardag omtoveren tot een inzamelingsactie en in plaats van cadeautjes zakken voeding en andere benodigde materialen vragen. Heeft u spullen voor ons die u wilt doneren of wilt u meer informatie, neem dan contact op via info@animalinneed.com

Inzamellijst:

  • Voer (geen open gebroken zakken)
  • Halsbanden en riemen
  • Tyraps
  • Emmers
  • Voerbakken (van metaal)
  • Handdoeken (alleen in najaar/winter)
  • WD40 spray
  • Tape

Wij verzoeken u vriendelijk om alles schoon aan te leveren.

Steun onze 500+ dieren in onze asielen

Het is onmogelijk om de honden te helpen zonder de grote groep vrijwilligers in Nederland. Word donateur en help de honden in het asiel!
Team Second Chance Foundation Nederland

Laatste nieuws

UPDATE DIEREN VANUIT OEKRAÏNE
Gezien de laatste ontwikkelingen omtrent de handhaving van de regels over de invoer van huisdieren uit Oekraïne zijn wij helaas genoodzaakt het transport uit te…
Samenwerking Spanje
Sinds dat Peter ooit hulp vroeg heeft Second Chance Foundation Nederland alles gedaan wat nodig was voor het asiel in Spanje. De nieuwbouw, kennels, voer,…
HULP AAN OEKRAÏNENSE DIEREN
We zijn zo ontzettend blij om te mogen melden dat er 32 honden veilig vanuit een shelter in Oekraïne zijn geëvacueerd Deze gaan naar een…
Update inzamelingsactie voor Oekraïne
We willen jullie uit de grond van ons hart bedanken voor de gigantische hoeveelheid steun de afgelopen dagen. Echter hebben wij onze limieten bereikt. ER…
IETS DOEN VOOR OEKRAINE?
Donderdag 3 maart 2022 rijden we met inmiddels meerdere bussen/vrachtwagens naar de Poolse/Oekraïnse grens. We nemen duizenden kilo’s dierenvoer mee en uiteraard een heleboel honden/katten…
Een bewogen jaar
1 januari 2022 Allereerst wensen we iedereen een prachtig en gezond 2022 toe! 2021 is voor ons allemaal een bewogen jaar geweest. Het was een…
Webshop
Ook zo’n leuk pakket ontvangen voor de feestdagen? Neem dan eens een kijkje in onze webshop die gevuld is met leuke artikelen! Vandaag besteld, is…
Update grond Spanje
18 september 2021 Zoals we hadden aangegeven zijn we afgelopen week in Spanje geweest om de koop van een mogelijk geschikt grondstuk te verkennen. Uiteraard…
Menu