1 januari 2022

Allereerst wensen we iedereen een prachtig en gezond 2022 toe!

2021 is voor ons allemaal een bewogen jaar geweest. Het was een jaar van veranderingen, aanpassingen en van groei. Met zijn allen hebben we maar liefst meer dan duizend honden en katten het afgelopen jaar een nieuw thuis kunnen geven. Een prestatie waar we met zijn allen ongelooflijk trots op mogen zijn. Daarnaast hebben we gelukkig ook veel nieuwe opvanggezinnen en vrijwilligers welkom mogen heten in het team.

We zijn ons als organisatie breder in gaan zetten en helpen naast Stichting Prodean in Spanje inmiddels meerdere organisaties in Portugal, Roemeniƫ en op Lesbos en CuraƧao.

En afgelopen januari 2021 hebben we DOC Oldenzaal overgenomen om een Nederlandse uitvalsbasis te hebben en zo nog meer dieren de kans te geven alvast naar Nederland te komen.

Maar het is ook een jaar van uitdagingen geweest. De nieuwe wetgeving, het vertrek van vrijwilligers en de lastige situatie in Spanje omtrent het zo gewenste nieuwe asiel.

Jullie lezen het al, ongelofelijk veel werk te verzetten, een hoop keuzes te maken en knopen door te hakken.

Jarenlang hebben Ron en Annelies zich zowel als vrijwilliger alsmede als bestuurslid enorm ingezet voor de stichting. Dit deden ze met waanzinnig veel passie en toewijding. Gezien de veranderingen binnen hun leven en hun nieuwe uitvalsbasis in Frankrijk hebben ze besloten te stoppen met hun bestuursfuncties. Als vrijwilligers blijven ze zich zeker nog inzetten. Onze dank voor alles wat deze twee kanjers hebben gedaan is enorm!

Gelukkig kunnen we per 1 januari 2022 een aantal nieuwe mensen binnen het bestuur van de Second Chance Foundation Nederland welkom heten. Diana Bloemsma, Marieke Hankinson en Oona Kooman treden per 1 januari 2022 toe tot het bestuur van stichting Second Chance Foundation Nederland en dierenopvangcentrum Oldenzaal.