nldaendees
logo

Dagboek

Tot de dag dat onze held, onze rots in de branding, onze vechter tegen onaanvaardbaar dierenleed stierf op 30 maart 2019, schreef Peter zijn verhalen over de dagelijkse gang van zaken in en rondom het asiel in het dagboek. Een zwarte dag voor velen, voor zowel mens als dier. Zijn team van vrijwilligers, zowel in Spanje als in Nederland zetten zijn strijd voort. Hun soms leuke, maar ook wrede verhalen en ervaringen zullen voortaan in dit dagboek te lezen zijn. Op deze manier kunt u zien en lezen hoe het levenswerk van Peter niet verloren gaat, en we samen het verschil kunnen maken voor zoveel verwaarloosde, vergeten en kansloze dieren. Namens Peter zullen wij blijven vechten voor de dieren in dit deel van Spanje.

Peter2


 (Klik op de foto's om te vergroten)

Oscar het kleine maneto mannetje

Dit kleine lieve mannetje liep helemaal alleen op straat. Later bleek dat zijn baasje is overleden en de familie geen zin hadden om voor hem te zorgen.
Hij heeft een naam, Oscar heet hij. Een baasje heeft hij helaas niet meer, die zoekt hij nog. Tot die tijd is hij nu veilig bij ons. De prachtige Mechelse herder mix is sinds vandaag ook bij ons en zoekt een nieuw huisje.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Tsja...

Soms is het al lastig om te beginnen met een bericht, dat we even de woorden niet weten. Dit meisje is vandaag met hulp van de politie gered door Javier. Uitgemergeld, vol parasieten, uitgedroogd en nu komt het...vermoedelijk zwanger. Arm meisje.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Bodeguero veilig in het asiel

Onze goede vriend Juan had een melding gekregen dat er een hond was die van tijd tot tijd werd gezien en niet gevangen kon worden. Hij zette een vangkooi neer waar ze een paar keer gezien was. Gelukkig kon hij haar vanen. Ze was erg bang en zat vol teken. Inmiddels zit ze veilig bij ons in het asiel waar we gaan proberen haar vertrouwen terug te winnen.

Deel via facebook

Submit to Facebook

George en Mary Poppins

Deze twee schattige ezeltjes wonen ook bij ons in het asiel. Peter heeft ze jaren geleden gered van de dood nadat ze al een ellendig bestaan hadden gehad. Ze stonden vastgebonden op een stukje terrein en zouden geslacht worden. Dit na jaren trouwe dienst. Peter kon dat na het zien van de twee niet laten gebeuren. Nu wonen ze bij ons maar we gunnen het deze twee zo enorm om een plekje te krijgen met een klein stukje gras en een baasje die ze knuffelt en verwent. Dat missen ze nu enorm. Ze staan nu op een stuk zandgrond en uiteraard krijgen ze te eten maar voor aandacht heeft het team nauwelijks tijd. Het zijn sociale lieve aanhankelijke ezeltjes die heel graag eens zouden willen grazen en kroelen. Ze hoeven niet samen geplaatst maar hebben wel behoefte aan een maatje. Voor meer info kunt u mailen naar info@animalinneed.com.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Verlaten en vastgebonden

Daar stond hij vandaag, verlaten en vastgebonden aan een stuk touw. Toch een kleine kwispel wanneer hij de stem van onze Juan hoort. De woorden, onze taal begrijpt hij niet, hij hoort de toon, hij hoort het medeleven, hij hoort de liefde in de stem. Iedere keer weer zijn we, met een niet onder woorden te brengen gevoel van schaamte en nederigheid, stilgeslagen. Stil omdat we telkens weer ontroerd raken door de oneindige wil en de durf om ons mensen, na zoveel ellende nog steeds te durven vertrouwen. Ze kunnen ons nog een hoop leren. Ook bracht Juan nog 2 andere honden binnen. Bedankt Juan!

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mama en zoon

Vandaag werden deze mama en haar zoon gevonden in een veld. Ook kwam er nog een pointer mix pup en een breton bij ons binnen. Gelukkig zitten ze nu veilig bij ons.

Deel via facebook

Submit to Facebook

De aankomst van de honden in IJsselstein

Na een lange rit kwamen de honden veilig aan in IJsselstein. Hieronder de foto’s van de vanwege Corona maatregelen aangepaste aankomst. We zijn zooooo blij dat deze lieverds eindelijk thuis zijn. Bedankt fantastische vrijwilligers!

Deel via facebook

Submit to Facebook

Vandaag was het zover!!!

Na een poos te moeten wachten in verband met de Corona maatregelen, vertrokken er vandaag maar liefst 53 honden en 2 konijntjes op transport naar Nederland.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Honden, katten en puppenvoer

Gisteren werd er een geweldige lading voer naar het asiel gebracht! Lieve Niq Lauwaert nam contact op met Edgard & Cooper van 4 Healthy Pets uit België en deze mensen doneerde meteen pallets vol met puppenvoer!!!! Maar daar stopte het niet mee want Ruud en Heidi van Collé Transporten Sittard doneerde daar bovenop ook nog eens pallets vol met katten en hondenvoer! Gisteren kwam deze lading met broodnodig voer aan in het asiel. Zo enorm dankbaar voor al deze geweldige hulp.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Happy birthday Ana 😘

Onze Ana is vandaag jarig! Helaas mocht niemand haar de dikke knuffels en zoenen geven die ze absoluut verdiend, maar met ons gehele team wensen we haar alsnog een top verjaardag. Felicidades querida Ana.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Meer artikelen...

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk. Kijk hier voor meer infomatie.