nldaendees
logo

Dagboek

Tot de dag dat onze held, onze rots in de branding, onze vechter tegen onaanvaardbaar dierenleed stierf op 30 maart 2019, schreef Peter zijn verhalen over de dagelijkse gang van zaken in en rondom het asiel in het dagboek. Een zwarte dag voor velen, voor zowel mens als dier. Zijn team van vrijwilligers, zowel in Spanje als in Nederland zetten zijn strijd voort. Hun soms leuke, maar ook wrede verhalen en ervaringen zullen voortaan in dit dagboek te lezen zijn. Op deze manier kunt u zien en lezen hoe het levenswerk van Peter niet verloren gaat, en we samen het verschil kunnen maken voor zoveel verwaarloosde, vergeten en kansloze dieren. Namens Peter zullen wij blijven vechten voor de dieren in dit deel van Spanje.

Peter2


 (Klik op de foto's om te vergroten)

3 puppies

Deze drie puppies werden gevonden op straat. We kunnen wel raden hoe ze daar terecht zijn gekomen. Wat voor sommige mensen als waardeloos vuil wordt weggegooid, is voor ons heel belangrijk en onbetaalbaar! We zijn dus blij dat ze bij ons zijn.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Vier nieuwe bewoners

Al deze vier knappe kereltjes zijn gered uit een dodingstation. Gelukkig was dat dus niet hun laatste halte. Het eerste hondje is al ongeveer 8 jaar oud, de andere zijn nog jong. Nu veilig bij ons en we gaan een thuis voor de zoeken.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Naar de kapper

Vandaag was lieve vrijwilliger Chiara in het asiel. Ze is op vakantie in de buurt en kwam langs om een aantal hondjes te trimmen. Wat waren de honden blij met de aandacht en de geweldige vachtverzorging. Bedankt lieve Chiara.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Anderhalve meter...

Inmiddels hebben wij Nederlanders het begrip “anderhalve meter” gekoppeld aan de veilige afstand die we ivm Corona honoreren. Voor dit meisje was anderhalve meter haar hele leven. Al heel haar leven ligt ze aan de ketting. Iedere minuut van iedere dag, iedere zonsopkomst, tergend lange dagen en iedere nacht. In de hagel, verwoestende regen, de verzengende hitte van de zon was ze gevangen, haar anderhalve meter gaf haar nooit een keuze.

Voor het eerst sinds jaren is ze verlost van de ketting, na zes jaar gevangenschap vind ze de “vrije” wereld even best wel spannend. Osita, zo heet dit ongelooflijk dappere meisje, wat ze ons laat zien vertederd ons! Dat ondanks alle jaren waarbij de mens haar vrijheid om te mogen leven van haar heeft gestolen, is ze nog steeds dapper genoeg om van ons mensen te houden. Vanaf nu wordt het alleen maar beter lief meisje ❤️.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Puppies naar het asiel gebracht

Een lieve familie vond een hoogzwangere moeder hond. Ze mocht veilig bij hen bevallen. Gisteren bracht de lieve familie de knappe pups naar het asiel en hebben vervolgens de moeder hond laten steriliseren. Mama mag bij de lieve mensen blijven wonen. Voor de knappe pups gaan we een geweldig plekje zoeken.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Podenco meisje

Toen ze bij ons binnenkwam kon ze nog nauwelijks op haar pootjes staan, zo ziek van de leish en bloedarmoede was ze.
Velen zouden het hebben opgegeven maar onze Pablo en Ana gingen ervoor en vochten met haar mee. Nu is dit super lieve podenco meisje zoveel beter te pas! Ze is pas vier jaar en hopelijk mag ze nog heel lang van een fantastisch leven genieten.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Het kan dus kennelijk altijd erger...

Dit meisje op leeftijd werd niet gedumpt! Klinkt bijna positief maar de waarheid is echter nog veel wreder. De eigenaar van dit meisje had een duidelijk verzoek, hij wilde haar niet eens achterlaten maar vroeg ons specifiek om haar in te slapen. Uiteraard is dat helemaal geen optie!!! Dus baasje mocht vertrekken en dit meisje ligt nu in de kliniek. Ze heeft ernstig verwaarloosde mama-tumoren, wat zal ze een pijn hebben geleden. Uiteraard gaat ze, ondanks de kosten, van ons de zorg krijgen die ze verdiend!

Hulp is altijd welkom uiteraard, alle kleine beetjes helpen ❤️

Wil je mij alsjeblieft betalen voor 'Meisje met tumoren' via : https://tikkie.me/pay/m6nhm2jhjnc2j5713h66

Deze link is geldig t/m 23 juli 2020.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mama en dochter gedumpt

We weten in ieder geval wel hoe ze heten. Mama Tara is al 12 jaar en haar dochter Osita is 10 jaar.
Baasje wilde er niet meer voor zorgen.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Animal Collective

Vandaag kwamen de lieve mensen van the Animal Collective langs in het asiel met broodnodige spullen! Super bedankt, Muchos gracias, Thank you very much !

Deel via facebook

Submit to Facebook

Traditioneel gedumpt

Inderdaad, aan een boom gebonden. Een reutje en een teefje van anderhalf jaar.
We zeggen maar even niks 🤐

Deel via facebook

Submit to Facebook

Meer artikelen...