nldaendees

AnimalinNeed

Happy Homes

Floortje (voorheen Angie)

Ik ben Jeannette Rietdijk, 46 jaar en trotse moeder van een prachtige dochter. Tot voor kort woonden wij samen met onze twee katten en twee cavia's in het Westland, vlakbij het strand. 

Nee, we zijn niet verhuisd. We hebben er een gezinslid bij! Op 3 januari is Floortje (voorheen Angie) bij ons komen wonen. Drie jaar na het overlijden van mijn vorige hond en beste vriend, begon het te kriebelen...en natuurlijk heb ik getwijfeld. Rocky was ook een adoptant en is op zes jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Leishmania. Ik heb daarna ook steeds geroepen: "nooit meer een hond uit het buitenland". Maar goed, ik dus zoeken. Op de websites van de dierenasiels, de dierenbescherming en zo, al googelend, kwam ik op de website van animal in need. En toen zag ik haar...toen nog Angie. Het had een pup van Rocky kunnen zijn. Ik heb het nog even laten bezinken, want tja...toch een hondje uit Spanje. En ik ben aan het herstellen na een burn-out en zware depressie. Dus de timing is misschien niet helemaal...  Toch bellen, gewoon voor informatie. En ik verwachtte eigenlijk dat ik te horen zou krijgen dat ze al geadopteerd was. En dat was ook zo...en ook weer niet, want de adoptie was niet doorgegaan. Ze liet me niet los, dus ik ben gaan kijken, samen met mijn dochtertje en mijn vriendin. En daar was ze, klein, bang, onzeker maar o, zo dapper. Ze kroop in mijn hart, ook al wilde ze nog niet op schoot. Ik was verkocht. Op drie januari reden mijn dochter, mijn vriendin en ik door de storm terug naar Amsterdam. Naar Floortje, zoals mijn dochter haar liefdevol heeft genoemd.

En wat doet ze het goed! Vanaf dag een is ze dikke maatje met mijn dochter. Nu, iets later heeft ze vriendschap gesloten met mijn katten, is lief voor de cavia's, is zindelijk en kent al "zit" en "hier". Floortje weet het niet, maar ze betekent voor mij zo ontzettend veel. Nu al. Ze is hier nog geen twee weken, maar niet meer weg te denken uit ons leven. Floor heeft haar mandje voor altijd gevonden. Het staat in mijn huis. Wat ben ik blij.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook