nldaendees

AnimalinNeed

Gedrag

Eindelijk is het zover, uw nieuwe hond is aangekomen. Om alles zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen, vindt u hieronder wat aandachtspunten. Mocht u alsnog vragen hebben, dan kunt u uiteraard te allen tijde contact opnemen met uw adoptie medewerkster.

Als stichting hebben wij veiligheid enorm hoog in het vaandel staan en er daarom voor gekozen om uw hond met een speciaal anti ontsnappingstuig aan u over te dragen. Dit tuigje wordt meteen bij uw hond om gedaan. U dient zelf een lijn mee te nemen. Om de komende tijd zo weinig mogelijk risico te nemen dat uw hond kan ontsnappen, kunt u het beste met een dubbele zekering (tuig en halsband) gaan wandelen. Ook is het handig wanneer uw hond een penning aan zijn halsband draagt waarop uw telefoonnummer staat vermeld. In verband met het bestellen en de levertijd van zo’n penning kunt u in het begin daarvoor een simpele sleutelhanger of kokertje gebruiken, waarop u uw telefoonnummer schrijft.

Het is noodzakelijk dat u de hond zo snel mogelijk goed wast na thuiskomst. Behalve dat dit prettig is voor u en de hond in verband met de geur, is het met name belangrijk om eventuele besmetting van Giardia te voorkomen. Giardia is een parasiet die zich voornamelijk in het maagdarmsysteem bij o.a. honden vestigt. Honden die besmet zijn met Giardia (ook honden die niet ziek zijn) scheiden de parasiet uit via de ontlasting. De parasiet wordt door de hond en/of andere dieren opgenomen tijdens het eten, drinken, spelen, elkaar wassen etc. De parasiet kan dus eventueel in de vacht van de hond aanwezig zijn en kan behalve zichzelf ook andere honden hiermee besmetten. De volwassen honden worden vlak voor vertrek behandeld met Metrazol. Omdat pups kwetsbaarder zijn dan de volwassen honden krijgen zij preventief een 5-daagse kuur mee (Panacur). Dit ontvangt u bij het paspoort. Begint u hier dezelfde dag mee of uiterlijk de volgende dag.

Het paspoort van de hond ontvangt u tezamen met uw nieuwe huisgenoot. In het paspoort staat vermeld welke inentingen de hond heeft gehad (dat betreffen alle noodzakelijke entingen). Vlak voor vertrek uit Spanje is uw hond behandeld met een anti-vlooienmiddel. Tevens zit er bij het paspoort een certificaat van het bloedonderzoek waarop u kunt zien dat de hond is getest op de meest voorkomende “Middellandse Zeeziektes”. Pups worden alleen op Ehrlichiosis (Ehrlichia) getest. Het resultaat van dit bloedonderzoek staat achterin het paspoort vermeld.

De hond heeft in Spanje een chip gekregen. Het chipnummer vindt u in het paspoort. Binnen 2 weken dient u de chip op uw naam te registreren. Dit kunt u doen via www.ndg.nl (Stichting Nederlandse Databank Gezelschaps-dieren).

En dan de thuiskomst, meestal een mooi en bijzonder moment. Probeer zelf te ontspannen ook al begrijpen we heel goed hoe (leuk) spannend het ook voor u is. Een hond voelt uw emoties namelijk haarfijn aan. Geef de hond de ruimte en rust om te wennen. Alles en iedereen is nieuw voor hem of haar, al die nieuwe indrukken moeten wel even de ruimte krijgen om te ‘landen’. Laat de hond alles in zijn eigen tempo ontdekken. De één zal meteen speels en blij door uw huis rennen, terwijl een ander in het begin misschien ietwat afwachtend is. Blijf de eerste dagen zoveel mogelijk met ze thuis. Uitgezonderd uiteraard van het uitlaatrondje. Maak dit in het begin niet lang of ver. Wel kunt u de frequentie opvoeren en steeds wat vaker, en bij voorkeur steeds hetzelfde rondje in verband met gewenning, gaan wandelen. Op deze manier kunt u meteen aan de zindelijkheid werken. We snappen dat u vol trots de hond wilt tonen aan uw familie en vrienden, maar overspoel de hond niet meteen met (lief bedoeld) bezoek. Gun ze de tijd om zich bij u thuis te voelen. Wellicht is uw hond voor het eerst van zijn of haar leven in een huis, in hun thuis.

We willen u buiten deze tips om, ook oprecht enorm bedanken dat u uw hond deze kans geeft. Iets waar wij als stichting ontzettend blij mee zijn. Nogmaals, voor advies/vragen/hulp kunt u altijd terecht bij één van onze medewerkers. Wij wensen u heel veel plezier met uw nieuwe huisgenoot. Geniet lekker van elkaar !

Deel via facebook

Submit to Facebook