1
Steriliseren en castreren… daar begint het einde van de ellende. We hebben in samenwerking met Mirela een grootschalig, drie dagen durend neutralisatie project in Roemenië opgezet. Honderden dieren zullen worden geneutraliseerd! Trots op Mirela en haar team!Foster gezinnen gezocht!
Met name voor nu deze zomer periode.
Een aantal van onze vaste fostergezinnen gaat op vakantie en kan daarom tijdelijk de aankomende periode niet opvangen.
We hebben echter nog steeds een aantal enorme lieve hondjes zitten die hee; graag naar Nederland toe willen komen.
Wilt u een van deze schatjes tijdelijk fosteren?

Zie voor meer informatie: https://animalinneed.com/opvanggezin-worden/

U kunt mailen naar info@animalinneed.com
7 juli mogen we weer een aantal honden vanuit Lesbos verwelkomen in Nederland. Alle hondjes zijn geadopteerd er worden door hun nieuwe baasjes opgehaald.
5 juli mogen we Ermis uit Lesbos verwelkomen in Nederland. Voor Ermis zijn we nog op zoek naar een eigen baasje. Tot die tijd mag hij bij 1 van onze gastgezinnen logeren.
Zondag 19 juni mogen we weer een aantal honden vanuit Roemenië verwelkomen in Nederland. Voor Luxi, Dean, Dani, Chet, Dana, Julia, Pamela en Mimi hebben hebben we al een baasje gevonden. De andere honden zullen eerst naar een gastgezin gaan waar ze op afspraak te bezoeken zijn.
Zaterdag 2 juli mogen we weer een aantal honden en katten vanuit Portugal verwelkomen in Nederland. Voor Tyga, Ice, Loreta, Branda, Barney, Kate en Black Boy zijn we nog op zoek naar een eigen baasje. Zij zullen eerst naar een opvangadres gaan, waar ze op afspraak te bezoeken zijn. De andere dieren zijn allemaal geadopteerd en zullen door hun nieuwe baasjes worden opgehaald.
De ene noodsituatie is nog niet opgelost of de andere dient zich alweer aan.
Vrijwilligers van onze partner organisatie op Lesbos (Griekenland) liet ons weten dat de regelgeving omtrent de honden op het eiland per direct wordt veranderd.
Iedereen dient zijn eigen hond geneutraliseerd te hebben, het leek een ontzettend mooi initiatief maar helaas pakt het heel anders uit dan verwacht! Baasjes die hier niet van gediend zijn dumpen hun honden massaal op straat. Daarnaast is het asiel waar de honden verblijven de aangewezen locatie die beschikbaar moet zijn voor de neutralisaties. Om deze 2 redenen verwacht onze partner organisatie in korte tijd een enorme verandering in het asiel. Ze heeft de ruimtes nodig om de honden te behandelen.
Daarnaast is dit asiel om bovenstaande reden verplicht om alle honden, die langer dan 6 maanden in het asiel verblijven per juli terug op straat te zetten. Dit met de nodige risico’s van dien wat er op straat mis kan gaan en daarnaast kunnen deze dieren niet beschikbaar blijven voor adoptie als ze niet veilig verblijven en geobserveerd kunnen worden voor een eventueel foster,- of adoptiegezin.
Wij zijn de dieren verplicht om hard aan het werk te gaan en alle honden vanuit Griekenland actief te promoten zodat we kunnen voorkomen dat ze terug de gevaarlijke straat op moeten.
Zoals al eerder vermeld, proberen wij ons steentje bij te dragen aan asielen in Roemenië aan de grens van Oekraïne. Sinds de oorlog in februari is de situatie schrijnend geworden en nauwelijks meer rendabel. Hoezo niet rendabel zult u denken, de dieren zijn nu toch veilig in een asiel en niet op straat? Dat is enigszins waar. Door de overvolle kennels breken er momenteel steeds vaker gevechten uit. Stress, spanning, angst om te kort aan eten te hebben… het is een reactie om te overleven. Vanmorgen werd ons helaas verdrietig nieuws medegedeeld. Knappe Fiona is er niet meer! We zijn intens verdrietig dat we haar niet hebben kunnen helpen. Rust zacht lief meisje!
Zondag 3 juli mogen we weer een aantal honden vanuit Roemenië verwelkomen in Nederland. Voor Costica, Cody, Rosetti, Cupido, Moshe en Clara zijn we nog op zoek naar een eigen baasje. Zij zullen eerst naar een opvangadres gaan, waar ze op afspraak te bezoeken zijn. De andere honden zijn allemaal geadopteerd en zullen door hun nieuwe baasjes worden opgehaald.
Gezien de laatste ontwikkelingen omtrent de handhaving van de regels over de invoer van huisdieren uit Oekraïne zijn wij helaas genoodzaakt het transport uit te stellen. De versoepelingen die gelden voor de huisdieren die met vluchtelingen mee reizen zijn (nog) niet van toepassing op de honden die vanuit een asiel gered zijn. De situatie nu is dat we een extra 3 maand geldige titerbepaling moeten laten uitvoeren en deze moeten aantonen. Alleen zijn de laboratoriums gebombardeerd in Oekraïne en is het onmogelijk om vanuit Oekraïne deze titerbepalingen te ontvangen. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt deze titerbepaling opnieuw uit te voeren in het asiel waar ze momenteel veilig verblijven.

Hierdoor lijkt de noodsituatie zich te verplaatsen naar onze partner organisaties en loopt het aantal dieren, de verzorging en de medische kosten in rap tempo op. De adopties binnen Europa (Engeland is momenteel zelfs gesloten) lopen drastisch terug terwijl het aantal honden stijgt.

Wij willen op geen enkele wijze onze stichting in een positie brengen waarbij de consequenties die er kunnen komen wanneer we ons niet aan de regels houden, grote consequenties voor zoveel honden met zich mee brengen.

Er is uiteraard wel een mogelijkheid om te helpen, iets wat ook de Oekraïense honden uiteindelijk ook helpt. Er zijn bij onze Roemeense partner organisatie vele honden/puppy’s/kittens die het overvolle asiel willen verruilen voor een veilig en liefdevol thuis. Mocht u bereid zijn om een van deze hondjes of katten tijdelijk op te willen vangen zou dat uiteraard super zijn. Tenslotte verdienen alle dieren deze kans. Dit zorgt er ook voor dat er ruimte blijft voor de dieren die vanuit Oekraïne stranden in Roemenië en daar verplicht die maanden moeten wachten.

Al deze lieverds staan op de website onder Roemeense honden.

Indien u een hond/kat ziet wat past binnen uw situatie en deze tijdelijk wenst op te vangen dan kunt u dit het beste even mailen naar info@animalinneed.com.

Nogmaals ons excuses en we hopen op uw begrip.
Zondag 26 juni mogen we weer een aantal honden vanuit Roemenië verwelkomen in Nederland. Voor Deveny, Spike, Ben, Bella, Diesel, Beau en Nat hebben hebben we al een baasje gevonden. De andere honden zullen eerst naar een gastgezin gaan waar ze op afspraak te bezoeken zijn.
Zaterdag 11 juni mogen we weer een aantal honden vanuit Roemenië verwelkomen in Nederland. Voor Dulce, Corina, Hank, Bobo, Demi Portocala, Demi en Rona (2) hebben hebben we al een baasje gevonden. De andere honden zullen eerst naar een gastgezin gaan waar ze op afspraak te bezoeken zijn.
Even een korte update van Tijger.
Hij doet het na drie maanden echt ontzettend goed en wat zijn we blij met hem.
Groeit als kool en is echt een lief, enthousiast en sociaal beestje.
Dikke knuffel en een poot van Tijger.
Groet,
Familie SchutteSinds dat Peter ooit hulp vroeg heeft Second Chance Foundation Nederland alles gedaan wat nodig was voor het asiel in Spanje. De nieuwbouw, kennels, voer, verbouwingen, vervoersmiddelen, medicatie, loon, paardenverblijf…alles is dankzij de geweldige Nederlandse achterban gefinancierd.

Helaas is er sinds de dood van Peter een hoop veranderd. Ruim drie jaar geleden verloren wij Peter en het voelt of we daarmee het hart van het asiel hebben verloren. Peter verbond alles en iedereen aan elkaar, deze verbinding viel weg en daarmee veranderde een hoop.

Drie jaar lang hebben we geprobeerd om een nieuwe manier te vinden om samen te werken. Al die jaren hebben we te allen tijden volledig aan onze financiële toezeggingen voldaan. Helaas verslechterde de communicatie tussen Spanje en ons enorm. We hebben in de afgelopen drie jaar naar veel opties voor een nieuw stuk grond (nieuw asiel) gekeken, echter kunnen wij gewoonweg niet aan de door de stichting Prodean oftewel team Spanje gestelde eisen voldoen. Een stuk grond vinden in of tegen La Linea aan is onmogelijk gebleken en de door hen aangedragen opties boden niet hetgeen wat we willen, namelijk een duurzame en dierwaardige oplossing.

In de afgelopen jaren heeft de stichting Prodean (team Spanje) ervoor gekozen om de samenwerking met Duitsland te intensiveren en inmiddels krijgen wij nog maar enkele honden aangeboden welke wij mogen bemiddelen. Dit mede vanwege de kennelijk gewijzigde functie van het asiel. Het asiel word niet meer alleen gebruikt voor het opvangen van honden uit La Linea maar functioneert nu ook als doorstroom locatie van honden vanuit andere asiels uit de omgeving die via het asiel in La Linea naar Duitsland kunnen. Van de honderden honden in het asiel in Spanje zijn er kennelijk maar enkele beschikbaar voor team Nederland. Wel is er de wens van team Spanje dat we onze vaste bijdrage onverminderd blijven betalen. Dat is iets waar wij niet akkoord mee kunnen gaan. We hebben juist de adoptiebijdragen nodig om de maandelijkse bijdrage aan Spanje van maar liefst duizenden euro’s te kunnen voldoen. We hebben daarom met pijn in ons hart besloten om per direct te stoppen met de samenwerking met de stichting Prodean oftewel team Spanje. Dit is een ongelofelijk moeilijk en pijnlijk besluit geweest. We hebben dit uiteraard met Madeleine besproken, maar helaas zien we geen andere optie meer dan deze beslissing te nemen.

Het geld wat gedoneerd is om een stuk grond te kopen om een asiel te verwezenlijken blijft voor exact dit doel bestemd. We zullen dit bedrag op een rekening van een externe partij storten en zodra Prodean (team Spanje) een passend en geschikt stuk grond vindt, zullen we dit bedrag aan de stichting Prodean in Spanje overmaken.

Mochten er mensen zijn welke hun donatie die toentertijd is gedaan (doel aanschaf grond) teruggestort willen krijgen, dan is dat mogelijk. Graag dan een mail sturen met het afschrift in de bijlage naar info@animalinneed.com.

Uiteraard zijn wij bereid vragen omtrent dit alles te beantwoorden via bovenstaand e-mailadres.

We wensen Prodean (team Spanje) onverminderd het allerbeste toe en zijn blij dat, ondanks dat wij niet langer met hen zullen samenwerken, team Duitsland de honden van La Linea ongetwijfeld van een fantastisch thuis zal blijven voorzien.
We zijn zo ontzettend blij om te mogen melden dat er 32 honden veilig vanuit een shelter in Oekraïne zijn geëvacueerd 🙏🏼🙏🏼
Deze gaan naar een veilig deel van Oekraïne om vervolgens naar onze partner rescue organisatie in Roemenië te gaan.
Zodra ze aan alle invoer eisen voldoen komen ze naar NederlandDrie kwart jaar geleden hebben wij Ella meegenomen. Het gaat fantastisch met haar. Ze is heel energiek en onbenullig, maar bovenal heel lief en waaks. Wil alleen maar knuffelen. Als ze maar bij 1 van ons is. Gaat goed met andere honden. Kortom wij zijn heel blij en zij ook. Mijn hond Vagas heb ik inmiddels al 10 jaar. Ook via jullie. Hoop dat hij ook nog lang blijft.
Groetjes, Noëlle Nanning
 We willen jullie uit de grond van ons hart bedanken voor de gigantische hoeveelheid steun de afgelopen dagen. Echter hebben wij onze limieten bereikt. ER KUNNEN GEEN SPULLEN MEER INGELEVERD WORDEN.

We zullen de rest van de dag nodig hebben om alle spullen uit te zoeken en in te laden in de vrachtwagens.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Donderdag 3 maart 2022 rijden we met inmiddels meerdere bussen/vrachtwagens naar de Poolse/Oekraïnse grens. We nemen duizenden kilo’s dierenvoer mee en uiteraard een heleboel honden/katten mee terug. Gisterenavond bereikte ons ook vanuit de stad Krakovets de wanhopige roep om hulp voor de hardst geraakte slachtoffers van deze laffe daad tegen de mensheid. “Help ons aub, er zijn hier ouderen, kinderen en zwangere vrouwen die geen kleding, geen eten en geen medische help. Deze smeekbede van een Poolse politie agent kunnen en willen we niet negeren. Dus we nemen nog eens extra transportwagens vol met hulpgoederen mee. En we nemen ook vluchtelingen zowel mensen als dieren mee terug. We hopen dat jullie ons willen helpen om zoveel mogelijk goederen die kant op te krijgen.

Doneren kan uiteraard ook! Dan worden hier hulpgoederen van gekocht!
Wil je mij alsjeblieft betalen voor ‘Hulp ukraine’ via https://tikkie.me/pay/ebckrl7oagoa1i6crt6q
Deze link is geldig t/m 14 maart
Hygiëne producten;
Deodorant, maandverband, lenzenvloeistof, tandpasta, tandenborstels, zeep, shampoo, haarborstels, handdoeken, toiletpapier, luiers en babydoekjes.
Om warm te blijven;
Slaapzakken, warme dekens en (kinder)kleding als truien, sokken, schoenen, jassen, regen kleding en nieuw ondergoed.
Eten;
Poedermelk voor baby’s, maaltijdsoepen, peulvruchten, havermout, vis in blik, groente of fruit in blik of pot, koffie en thee, (volkoren)pasta, (zilvervlies/meergranen) rijst, couscous en (olijf/zonnebloem) olie.
EHBO artikelen;
Pleisters, verband, brandwonden gel, desinfectie gel, pijnstillers en medicatie.Eind januari mochten wij een super mooie donatie van € 325,- in ontvangst nemen. Deze donatie werd gedaan door collega’s van Stephanie. Omdat Stephanie heel erg begaan is met het dierenleed welke in sommige landen helaas nog steeds bestaat, heeft zij haar collega’s van het RI-team gevraagd om een huwelijkscadeau in de vorm van een donatie aan Animal in Need te schenken.

Stephanie heeft in 2016 Sulivan (vh Sultan) vanuit Spanje geadopteerd en in 2020 volgde hond Sammie (vh Sjors). Samen met haar 2 waterhonden maakt Stephanie deel uit van een zoekhonden groep in Duitsland die aangesloten is bij de ASB. Sulivan is inmiddels gecertificeerde oppervlakte zoekhond en puin zoekhond. Sammie heeft haar examen voor oppervlakte zoekhond in de herfst van vorig jaar behaald. Ze zijn beste vriendjes van elkaar en genieten volop van het speurwerk.

Wij waren enorm verrast met deze mooie donatie en willen Stephanie en haar aanstaande man alvast van harte feliciteren met deze mooie dag. Namens ons en alle dieren enorm bedankt.
1 januari 2022

Allereerst wensen we iedereen een prachtig en gezond 2022 toe!

2021 is voor ons allemaal een bewogen jaar geweest. Het was een jaar van veranderingen, aanpassingen en van groei. Met zijn allen hebben we maar liefst meer dan duizend honden en katten het afgelopen jaar een nieuw thuis kunnen geven. Een prestatie waar we met zijn allen ongelooflijk trots op mogen zijn. Daarnaast hebben we gelukkig ook veel nieuwe opvanggezinnen en vrijwilligers welkom mogen heten in het team.

We zijn ons als organisatie breder in gaan zetten en helpen naast Stichting Prodean in Spanje inmiddels meerdere organisaties in Portugal, Roemenië en op Lesbos en Curaçao.

En afgelopen januari 2021 hebben we DOC Oldenzaal overgenomen om een Nederlandse uitvalsbasis te hebben en zo nog meer dieren de kans te geven alvast naar Nederland te komen.

Maar het is ook een jaar van uitdagingen geweest. De nieuwe wetgeving, het vertrek van vrijwilligers en de lastige situatie in Spanje omtrent het zo gewenste nieuwe asiel.

Jullie lezen het al, ongelofelijk veel werk te verzetten, een hoop keuzes te maken en knopen door te hakken.

Jarenlang hebben Ron en Annelies zich zowel als vrijwilliger alsmede als bestuurslid enorm ingezet voor de stichting. Dit deden ze met waanzinnig veel passie en toewijding. Gezien de veranderingen binnen hun leven en hun nieuwe uitvalsbasis in Frankrijk hebben ze besloten te stoppen met hun bestuursfuncties. Als vrijwilligers blijven ze zich zeker nog inzetten. Onze dank voor alles wat deze twee kanjers hebben gedaan is enorm!

Gelukkig kunnen we per 1 januari 2022 een aantal nieuwe mensen binnen het bestuur van de Second Chance Foundation Nederland welkom heten. Diana Bloemsma, Marieke Hankinson en Oona Kooman treden per 1 januari 2022 toe tot het bestuur van stichting Second Chance Foundation Nederland en dierenopvangcentrum Oldenzaal.
Ook zo’n leuk pakket ontvangen voor de feestdagen?
Neem dan eens een kijkje in onze webshop die gevuld is met leuke artikelen!
Vandaag besteld, is vandaag verstuurd dus kan zeer snel bij u op de deurmat liggen!
Denk eens aan fleurige sokken, een goed boek van Peter Koekebakker, een leuke sleutelhanger of een puzzel voor de kids! Vergeet niet dat de jaarwisseling eraan komt en veiligheid staat voorop! Zorg dat uw hond voorzien is van een stevig anti-ontsnappingstuig, ook die is bij ons te verkrijgen in verschillende maten.

De gehele opbrengst wordt besteed aan de katten en honden die achterblijven in het asiel.

https://animalinneed.com/winkel/
Fijn kereltje, meteen helemaal thuis, maar het klopt precies dat ze drie maanden nodig hebben om te landen; deze keer heb ik er op gelet wanneer hij niet meer aan je gaat kleven behalve voor eten. Hij was op tien geschat, krasse jongbejaarde inderdaad!
Ons Meisje stond als Meisje uit Curaçao op de site en de foto’s en het verhaal deden ons  zeker wat (wat zeg ik, we voelden al een klik) en we wilden haar dan ook graag ontmoeten. We reden naar Irma Nijman die haar liefdevol in de opvang had en het schuchtere wat verlegen Meisje zocht heel voorzichtig toenadering tot ons. We  hebben haar uiteindelijk mee mogen nemen na een goede kennismaking en uitleg over Meisjes leven wat ze bij ons zou krijgen.
Het afscheid was wel hartverscheurend want ze bleef maar zacht janken en uit achterruit in de auto kijken naar haar opvang gezin en was zo bang, durfde niet aan de lijn uit de auto bij thuiskomst en trilde als een rietje. Met heel veel liefde, knuffelen en geruststellen kwam ze toch dichterbij en sprong  uiteindelijk op de bank. Dat is nog steeds haar favoriete plek en slaapplaats. Gelukkig vond ze al snel het plezier van een balletje en piepbeestjes en speelde zowel binnen als buiten in de tuin met plezier. Het is dus helemaal goed gekomen met deze lieve schat.
We zijn dan ook dankbaar dat we haar via de stichting mochten adopteren. Ze woont inmiddels 7 maanden bij ons en het is een lot uit de loterij! wat zijn we dol op haar ze is zo vreselijk lief. We genieten van het wandelen omdat we haar dan zo gelukkig zien op de speelvelden met andere honden, we genieten als ze heerlijk tegen ons aan ligt op de bank. Ze is gewoon GEWELDIG! Evenals het mooie werk van ANIMAL IN NEED!
De trotse baasjes Marijke en RobertHier zijn we heeeeeeeel blij mee.
Dogbite enorm bedankt voor deze mooie donatie!