1
Ze woont nu in Hellevoetsluis met Moos.
Ook een Roemeens hondje.
Ze heeft de hele weg naar huis geslapen. Diepe zucht af en toe.
Eenmaal thuis werd de tuin gekeurd.
Daarna stapte ze voorzichtig de kamer in.
Ze slaapt nog veel, in de kamer of buiten. Niet zo gek. Ze zal kapot zijn van alles.
Haar oog goed schoon gemaakt. Ze liet het netjes toe. Verder laat ik haar met rust.
Morgen weer een dag.
Ze is echt heel lief. Kwispelt naar me als ze denkt dat ik kijk.
Dit wordt een mooie vriendschap.
Kijk uit naar onze avonturen tzt.
Gr. Anja van KaamBeste Animal in Need,

Hierbij het verhaal van onze Crina nu Callisto na twee weken bij ons
Callisto (crina) kwam zwaar hevig in shock uit transport bij ons thuis, bang voor alles en ieder mens enkel onze hond boomer en de katten was ze direct open en vriendelijk. Ze had onwijs veel steun van de roedel en het was geweldig hoe ze direct werd opgenomen als mede lid. De eerste 6 dagen waren heel intens voor haar, maar ik en mijn dochter konden na de eerste dag haar benaderen en verzorgen, ze was zo vies door transport en haar vacht met klittende ondervacht dat we haar in bad een goede schoonmaak hebben gegeven en een zak vol oud haar eruit konden kammen en jeetje wat was ze zelf blij alsof ze zich meer waardig voelde. Hoe angstig ze ook was met alle geluiden en licht, gek genoeg met borstelen en uitlaten deed ze het super makkelijk gelukkig. Op dag vier had ze ineens een grom en waarschuwing uithaal naar mijn zoontje dat was schrikken, maar het kwam blijkbaar doordat hij zijn knuffel in zijn handen had. Ook buiten op straat mensen met iets in de handen is ze angstig, dus er is ooit een slechte ervaring hiermee geweest. We hebben bij iedere binnenkomst mijn zoontje haar laten negeren en een stukje kaas laten geven zodat ze hem met wat leuks kon koppelen. Nu kwispelt ze als ze hem ziet en weet dat het lekkers volgt en zo bouwen we vertrouwen op onder toezicht. Bij dag vier zijn we voor het eerst in de auto gegaan en naar bos gegaan op 4 min rij afstand zodat ze en een fijne koppeling kan maken aan de autorit en mentaal kan ontladen! Nou en dat doet ze, ze springt vol enthousiastme in de auto en is helemaal haar zelf in het bos en komt daar tot rust mentaal zonder al te veel prikkels. Met andere honden gaat het super goed enkel passerende mensen is ze bang. Al met al ze heeft een flinke bagage heel gevoelig maar ook zo vreselijk lief aanhankelijk en vooral dankbaar, dankbaar voor de borstelbeurten elke dag dankbaar voor lekker eten en kluiven en zelfs speeltjes begint ze nu te begrijpen dat er plezier mee beleeft kan worden! De geluiden van ons leven worden steeds bekender al blijft de televisie een eng ding voor haar wat ze rustig opbouwen, zindelijk was ze meteen dus dat is heel knap. We kunnen niet wachten om Callisto (crina) over enige tijd in haar ware zelf te zien iedere dag zien we verbetering en vertrouwen en zijn trots en dankbaar met haar! dank dat wij een liefdevol huis aan haar mogen bieden en hopende dat er meer mensen een hond een tweede kans gaan bieden want wat is het geweldig om een dier weer gelukkig te zien!
Mvg groet natasja schuurman en fam.Goeie dag,
Wij hebben Roos nu genaamd Luna geadopteerd. Ik vond haar op jullie site en was gelijk verliefd. Toen wij goedgekeurd waren, mochten wij Luna in Zwijndrecht op
zaterdag 20 mei ophalen.
In de auto keek zij haar ogen uit. Gelukkig duurde de rit niet lang. Toen we thuis kwamen moest ze alle kamers besnuffelen.
Ze heeft toen gelijk n plasje gedaan, maar dat was snel schoon gemaakt.
Nu moet ik zeggen, dat Luna n snelle en slim hondje is. Ze eet netjes uit haar bakje en ze heeft geen voedselnijd. We  kunnen haar eetbakje zo onder haar neus weg halen.
Toen ze na haar laatste uitlaat naar binnen ging, bracht ik haar mandje naar de slaapkamer aan mijn kant van t bed. En ze heeft de hele nacht door geslapen. Ze is echt heel lief, Ik kan niets anders zeggen.
Buiten is n ander verhaal. Maar dat komt omdat ze natuurlijk nooit aan de riem heeft gelopen. We moeten haar leren netjes naast ons te lopen. Snuffelen is natuurlijk geen probleem. Ze bekijkt buiten naar alles en iedereen. Als ze andere hondjes en of honden ziet daagt ze die uit. Als t angstig wordt kruipt ze tussen mijn benen.
Voorlopig maken wij nog geen grote rondjes, dat komt straks van zelf wel.
Ik moet zeggen dat Luna net zoals mijn vorige lieve hondjes Basil en Laila ons hart heeft veroverd. Niet alleen van ons, maar ook van mijn moeder, Mijn dochter en kleinzoon.
Ik stuur hierbij wat foto’s van haar en n video.
Met vriendelijke groet van Karel en Geraldine Kreffer Uit RijswijkWat zijn wij blij met onze Fendi, een knappe Portugese poes van 1 jaar oud, geboren op 1 april 2022, en dat is geen grap.

We hebben haar nog geen week maar ze voelt zich al prima thuis bij ons in Tuitjenhorn, een dorp in Noord Holland. Ze zit heel graag op schoot en laat duidelijk merken dat ze het dik naar haar zin heeft. Van aanhalen krijgt Fendi nooit genoeg. Fendi heeft dus via jullie bij ons een happy home gevonden.April 2022 mochten wij Clyde ophalen in Oldenzaal.
Hij had een lange rit gehad en viel als een blok in slaap in de auto. Thuis ging dat nog een paar weken door, hij was zo ontzettend moe.
Wat een lieve, relaxte hond hebben we aan hem.
Buiten op straat probeert hij bij iedereen een aai te halen.
Nu een jaar later komt binnenkort ook zijn broer Bonnie ons huis binnenwandelen. Best spannend hoe de 2 broers op elkaar zullen reageren.Sinds 18 maart is Wolfje, nu Wookie een nieuw lid in ons huishouden. Hoewel onzepoes Luna nog moet wennen, gaat ht steeds beter! Wookie is en blije knuffelkont en leert al veel. Wij zijn heel erg blij met haar.

Groetjes
Madelon
Annika en JarikWe zijn erg blij met onze trouwe viervoeter Timmie !
Hij doet erg zijn best om het ons naar het zin te maken en omgekeerd ook natuurlijk 😂we kunnen gerust zeggen dat hij zindelijk is .
De bench vond hij helemaal niets ,dus die is na 2 nachten het huis uit , Timmie slaapt in de hal en dat gaat prima .
Hij maakt niets kapot, maar kluifjes en speeltjes is hij dol op !
De dieren winkel is blij met zijn nieuwe klant !
Alleen zijn is nog wel erg moeilijk, we bouwen het langzaam op met camera .
En in de auto is ook heel spannend ( overgeven) zal ook wel goed komen.
Prachtig zoals hij al speelt met andere honden , hij kan rennen als de beste en toont absoluut geen angst ! Je ziet een heel blij hondje .
En hele tevreden baasjes .
Succes met jullie werk en hopelijk kunnen jullie veel honden aan baasjes koppelen .
Het mooiste zou wezen als dit werk overbodig wordt in de toekomst .

Met vriendelijke groet Hans en Ria de Knoop
Uiteraard helpen we als er bijna geen eten meer is voor de honden 🙌🏼❤️🙌🏼
Dit kunnen wij omdat we uw hulp krijgen ☺️
Bedankt lieve Voervrienden❤️❤️❤️Beste dierenliefhebbers,

27 januari mochten wij Bowie ophalen in Oldenzaal en we mogen wel zeggen dat het vanaf dag één een feestje is!
Bowie is een scheet en heeft absoluut geen issues!
Hij heeft slechts één keer een plasje in huis gedaan en slaapt de hele nacht door!
Natuurlijk is het belangrijkste dat hij super lief is geweldig omgaat met de hond die hier al in huis woont!
Nogmaals bedankt dat hij bij ons mocht komen wonen!
Vriendelijke groet,
Fam BosveldHallo, zaterdag 28 januari jl hebben wij Lucy opgehaald van Schiphol. We zijn erg blij met haar! Ze heette in Griekenland al Lucy en bij ons blijft ze zo heten. Ze is erg lief, ook voor onze hond en kat, ook heeft ze de nachten al doorgeslapen.
Groetjes Ben en Marian Essenstam, Apeldoorn.Steriliseren en castreren… daar begint het einde van de ellende. We hebben in samenwerking met Mirela een grootschalig, drie dagen durend neutralisatie project in Roemenië opgezet. Honderden dieren zullen worden geneutraliseerd! Trots op Mirela en haar team!Foster gezinnen gezocht!
Met name voor nu deze zomer periode.
Een aantal van onze vaste fostergezinnen gaat op vakantie en kan daarom tijdelijk de aankomende periode niet opvangen.
We hebben echter nog steeds een aantal enorme lieve hondjes zitten die hee; graag naar Nederland toe willen komen.
Wilt u een van deze schatjes tijdelijk fosteren?

Zie voor meer informatie: https://animalinneed.com/opvanggezin-worden/

U kunt mailen naar info@animalinneed.com
7 juli mogen we weer een aantal honden vanuit Lesbos verwelkomen in Nederland. Alle hondjes zijn geadopteerd er worden door hun nieuwe baasjes opgehaald.
5 juli mogen we Ermis uit Lesbos verwelkomen in Nederland. Voor Ermis zijn we nog op zoek naar een eigen baasje. Tot die tijd mag hij bij 1 van onze gastgezinnen logeren.
Zondag 19 juni mogen we weer een aantal honden vanuit Roemenië verwelkomen in Nederland. Voor Luxi, Dean, Dani, Chet, Dana, Julia, Pamela en Mimi hebben hebben we al een baasje gevonden. De andere honden zullen eerst naar een gastgezin gaan waar ze op afspraak te bezoeken zijn.
Zaterdag 2 juli mogen we weer een aantal honden en katten vanuit Portugal verwelkomen in Nederland. Voor Tyga, Ice, Loreta, Branda, Barney, Kate en Black Boy zijn we nog op zoek naar een eigen baasje. Zij zullen eerst naar een opvangadres gaan, waar ze op afspraak te bezoeken zijn. De andere dieren zijn allemaal geadopteerd en zullen door hun nieuwe baasjes worden opgehaald.
De ene noodsituatie is nog niet opgelost of de andere dient zich alweer aan.
Vrijwilligers van onze partner organisatie op Lesbos (Griekenland) liet ons weten dat de regelgeving omtrent de honden op het eiland per direct wordt veranderd.
Iedereen dient zijn eigen hond geneutraliseerd te hebben, het leek een ontzettend mooi initiatief maar helaas pakt het heel anders uit dan verwacht! Baasjes die hier niet van gediend zijn dumpen hun honden massaal op straat. Daarnaast is het asiel waar de honden verblijven de aangewezen locatie die beschikbaar moet zijn voor de neutralisaties. Om deze 2 redenen verwacht onze partner organisatie in korte tijd een enorme verandering in het asiel. Ze heeft de ruimtes nodig om de honden te behandelen.
Daarnaast is dit asiel om bovenstaande reden verplicht om alle honden, die langer dan 6 maanden in het asiel verblijven per juli terug op straat te zetten. Dit met de nodige risico’s van dien wat er op straat mis kan gaan en daarnaast kunnen deze dieren niet beschikbaar blijven voor adoptie als ze niet veilig verblijven en geobserveerd kunnen worden voor een eventueel foster,- of adoptiegezin.
Wij zijn de dieren verplicht om hard aan het werk te gaan en alle honden vanuit Griekenland actief te promoten zodat we kunnen voorkomen dat ze terug de gevaarlijke straat op moeten.
Zoals al eerder vermeld, proberen wij ons steentje bij te dragen aan asielen in Roemenië aan de grens van Oekraïne. Sinds de oorlog in februari is de situatie schrijnend geworden en nauwelijks meer rendabel. Hoezo niet rendabel zult u denken, de dieren zijn nu toch veilig in een asiel en niet op straat? Dat is enigszins waar. Door de overvolle kennels breken er momenteel steeds vaker gevechten uit. Stress, spanning, angst om te kort aan eten te hebben… het is een reactie om te overleven. Vanmorgen werd ons helaas verdrietig nieuws medegedeeld. Knappe Fiona is er niet meer! We zijn intens verdrietig dat we haar niet hebben kunnen helpen. Rust zacht lief meisje!
Zondag 3 juli mogen we weer een aantal honden vanuit Roemenië verwelkomen in Nederland. Voor Costica, Cody, Rosetti, Cupido, Moshe en Clara zijn we nog op zoek naar een eigen baasje. Zij zullen eerst naar een opvangadres gaan, waar ze op afspraak te bezoeken zijn. De andere honden zijn allemaal geadopteerd en zullen door hun nieuwe baasjes worden opgehaald.
Gezien de laatste ontwikkelingen omtrent de handhaving van de regels over de invoer van huisdieren uit Oekraïne zijn wij helaas genoodzaakt het transport uit te stellen. De versoepelingen die gelden voor de huisdieren die met vluchtelingen mee reizen zijn (nog) niet van toepassing op de honden die vanuit een asiel gered zijn. De situatie nu is dat we een extra 3 maand geldige titerbepaling moeten laten uitvoeren en deze moeten aantonen. Alleen zijn de laboratoriums gebombardeerd in Oekraïne en is het onmogelijk om vanuit Oekraïne deze titerbepalingen te ontvangen. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt deze titerbepaling opnieuw uit te voeren in het asiel waar ze momenteel veilig verblijven.

Hierdoor lijkt de noodsituatie zich te verplaatsen naar onze partner organisaties en loopt het aantal dieren, de verzorging en de medische kosten in rap tempo op. De adopties binnen Europa (Engeland is momenteel zelfs gesloten) lopen drastisch terug terwijl het aantal honden stijgt.

Wij willen op geen enkele wijze onze stichting in een positie brengen waarbij de consequenties die er kunnen komen wanneer we ons niet aan de regels houden, grote consequenties voor zoveel honden met zich mee brengen.

Er is uiteraard wel een mogelijkheid om te helpen, iets wat ook de Oekraïense honden uiteindelijk ook helpt. Er zijn bij onze Roemeense partner organisatie vele honden/puppy’s/kittens die het overvolle asiel willen verruilen voor een veilig en liefdevol thuis. Mocht u bereid zijn om een van deze hondjes of katten tijdelijk op te willen vangen zou dat uiteraard super zijn. Tenslotte verdienen alle dieren deze kans. Dit zorgt er ook voor dat er ruimte blijft voor de dieren die vanuit Oekraïne stranden in Roemenië en daar verplicht die maanden moeten wachten.

Al deze lieverds staan op de website onder Roemeense honden.

Indien u een hond/kat ziet wat past binnen uw situatie en deze tijdelijk wenst op te vangen dan kunt u dit het beste even mailen naar info@animalinneed.com.

Nogmaals ons excuses en we hopen op uw begrip.
Zondag 26 juni mogen we weer een aantal honden vanuit Roemenië verwelkomen in Nederland. Voor Deveny, Spike, Ben, Bella, Diesel, Beau en Nat hebben hebben we al een baasje gevonden. De andere honden zullen eerst naar een gastgezin gaan waar ze op afspraak te bezoeken zijn.
Zaterdag 11 juni mogen we weer een aantal honden vanuit Roemenië verwelkomen in Nederland. Voor Dulce, Corina, Hank, Bobo, Demi Portocala, Demi en Rona (2) hebben hebben we al een baasje gevonden. De andere honden zullen eerst naar een gastgezin gaan waar ze op afspraak te bezoeken zijn.
Even een korte update van Tijger.
Hij doet het na drie maanden echt ontzettend goed en wat zijn we blij met hem.
Groeit als kool en is echt een lief, enthousiast en sociaal beestje.
Dikke knuffel en een poot van Tijger.
Groet,
Familie SchutteSinds dat Peter ooit hulp vroeg heeft Second Chance Foundation Nederland alles gedaan wat nodig was voor het asiel in Spanje. De nieuwbouw, kennels, voer, verbouwingen, vervoersmiddelen, medicatie, loon, paardenverblijf…alles is dankzij de geweldige Nederlandse achterban gefinancierd.

Helaas is er sinds de dood van Peter een hoop veranderd. Ruim drie jaar geleden verloren wij Peter en het voelt of we daarmee het hart van het asiel hebben verloren. Peter verbond alles en iedereen aan elkaar, deze verbinding viel weg en daarmee veranderde een hoop.

Drie jaar lang hebben we geprobeerd om een nieuwe manier te vinden om samen te werken. Al die jaren hebben we te allen tijden volledig aan onze financiële toezeggingen voldaan. Helaas verslechterde de communicatie tussen Spanje en ons enorm. We hebben in de afgelopen drie jaar naar veel opties voor een nieuw stuk grond (nieuw asiel) gekeken, echter kunnen wij gewoonweg niet aan de door de stichting Prodean oftewel team Spanje gestelde eisen voldoen. Een stuk grond vinden in of tegen La Linea aan is onmogelijk gebleken en de door hen aangedragen opties boden niet hetgeen wat we willen, namelijk een duurzame en dierwaardige oplossing.

In de afgelopen jaren heeft de stichting Prodean (team Spanje) ervoor gekozen om de samenwerking met Duitsland te intensiveren en inmiddels krijgen wij nog maar enkele honden aangeboden welke wij mogen bemiddelen. Dit mede vanwege de kennelijk gewijzigde functie van het asiel. Het asiel word niet meer alleen gebruikt voor het opvangen van honden uit La Linea maar functioneert nu ook als doorstroom locatie van honden vanuit andere asiels uit de omgeving die via het asiel in La Linea naar Duitsland kunnen. Van de honderden honden in het asiel in Spanje zijn er kennelijk maar enkele beschikbaar voor team Nederland. Wel is er de wens van team Spanje dat we onze vaste bijdrage onverminderd blijven betalen. Dat is iets waar wij niet akkoord mee kunnen gaan. We hebben juist de adoptiebijdragen nodig om de maandelijkse bijdrage aan Spanje van maar liefst duizenden euro’s te kunnen voldoen. We hebben daarom met pijn in ons hart besloten om per direct te stoppen met de samenwerking met de stichting Prodean oftewel team Spanje. Dit is een ongelofelijk moeilijk en pijnlijk besluit geweest. We hebben dit uiteraard met Madeleine besproken, maar helaas zien we geen andere optie meer dan deze beslissing te nemen.

Het geld wat gedoneerd is om een stuk grond te kopen om een asiel te verwezenlijken blijft voor exact dit doel bestemd. We zullen dit bedrag op een rekening van een externe partij storten en zodra Prodean (team Spanje) een passend en geschikt stuk grond vindt, zullen we dit bedrag aan de stichting Prodean in Spanje overmaken.

Mochten er mensen zijn welke hun donatie die toentertijd is gedaan (doel aanschaf grond) teruggestort willen krijgen, dan is dat mogelijk. Graag dan een mail sturen met het afschrift in de bijlage naar info@animalinneed.com.

Uiteraard zijn wij bereid vragen omtrent dit alles te beantwoorden via bovenstaand e-mailadres.

We wensen Prodean (team Spanje) onverminderd het allerbeste toe en zijn blij dat, ondanks dat wij niet langer met hen zullen samenwerken, team Duitsland de honden van La Linea ongetwijfeld van een fantastisch thuis zal blijven voorzien.