nldaendees
logo

Honden in Nederland

Op de onderstaande pagina’s treft u de honden aan die reeds in Nederland bij een opvanggezin zijn. De opvanggezinnen zijn bereid om tijdelijk een hond vanuit het asiel in Spanje in huis te nemen en zo te zorgen voor een verantwoorde doorstroming. 

Over hun ervaring met de hond(en) plaatsen ze een kort verhaaltje en/of filmpje zodat u een indruk kunt krijgen of de desbetreffende hond binnen uw gezin past en u deze alsnog een fijne toekomst kan bieden.


(klik op de foto's om te vergroten)
 
 

Ike

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeIde5a25b67f8

Ike is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Ike is een Duitse Herder mix, reu van 6,5 maand jong (ongeveer geboren 19-9-16). Ike is een vriendelijke, energieke en vrolijke jonge hond, een plaatje om te zien. En zoals alle jonge honden moet Ike nog veel leren. Hij is zindelijk, loopt makkelijk los mee en houdt je goed in de gaten. Aan de riem moet er nog gewerkt worden aan aandacht en gehoorzaamheid. Ike kan eventjes alleen thuis zijn en is sociaal naar andere honden, mits hij kennis heeft gemaakt. Ike moet leren wat er van hem verwacht wordt, als er eenmaal duidelijkheid is snapt hij snel wat de bedoeling is en doet hij zijn uiterste best. We zoeken voor Ike een plek waar verder opgevoed wordt en waar men de tijd heeft om hem veel beweging te geven en veel met hem speelt, want hij heeft zoals elke pup veel energie. En waar men ervaring met Herders heeft. Bent U die baas? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rico

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeId341af4e6f5

Rico is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Rico is een ontzettend leuke Podenco Andaluz reu van ongeveer vier jaar. Zijn geboortedatum is geschat op 1 juni 2012. De schouderhoogte is 45 cm en hij weegt nu rond de 20 kg. Rico heeft al veel geleerd in zijn opvanggezin, meelopen aan de riem, even alleen thuisblijven samen met de andere honden, mee in de auto en zindelijk is hij ook. Rico kan goed met alle andere dieren in het opvanggezin, honden, kat en paarden, hij vindt het allemaal prima! Zelfs voor een konijn of vogeltje buiten kijkt hij niet op, en dat voor een Podenco!
Rico geniet van het leven in huis. Hij is een aanhankelijke hond, hij vindt het heerlijk om geaaid te worden en zit graag tegen je aan op de bank. Als de andere honden geborsteld worden komt hij er bij staan, omdat hij dit ook zo heerlijk vindt. Als hij dan aan de beurt is gaat hij er helemaal voor staan. Regelmatig komt Rico met een flos of ander speeltje aanlopen, hij heeft ontdekt hoe leuk het is om te spelen en te apporteren! Ook geniet hij enorm van lange wandelingen in het bos. Rico heeft een prachtige kop met een aandoenlijke uitdrukking. Hij is echt een schat van een hond, een hond om heel veel van te houden.
Voor Rico zijn we op zoek naar een liefdevolle baas in een rustige woonomgeving. Een baas met wie hij de wereld verder kan ontdekken en die lange wandelingen met hem maakt, zodat hij de laatste pondjes overgewicht er af kan wandelen. En om zijn energie kwijt te raken want drie keer blokje om is niet voldoende.
Bent u de baas voor Rico? Voor meer informatie over Rico of voor een eventueel bezoek aan hem kunt u contact opnemen met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Dolvo

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeId2f103bd08d

Dolvo is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Dolvo is een gecastreerde Labrador/Herder mix van ongeveer 6,5 jaar oud (geb: 1-2-11) met een schofthoogte van 56 centimeter. Hij doet het in de opvang eigenlijk geweldig! Rustig in huis, kan al wat alleen zijn, kan het goed vinden met de andere 2 honden die daar ook wonen, is lief voor de kat en baardagaam. Trekt niet aan de lijn, is sociaal naar vreemde menden en honden. Erg baasgericht en erg aanhankelijk en lief. Is ook al wat afgevallen want was beetje te dik geworden na lange tijd in het asiel. Opvangbaas heeft nog geen nare dingen aan hem ontdekt dus.....bijna een modelhond. Wij dan zoeken een fijn Thuis waar hij de ruimte heeft en lekker kan wandelen en leuke dingen kan doen met zijn nieuwe baas want hij gaat graag met je mee op pad in de auto. Bent u die baas? Geeft u hem een tweede kans. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Alex

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeId2bccc93669

Alex is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Wat een lieverd die Alex. Een zachtaardig, sociaal, lief en iets onzeker hondje, maar zeker niet bang. Alex is een gecastreerde reu en gezond. Alex is een Bodequero, 44 cm hoog en is 6 jaar oud. Deze knapperd zoekt een thuis waar genoeg aandacht voor hem is, hier is hij erg op gesteld, knuffelen vindt hij heerlijk. Alex kan met kinderen en zal in veel gezinssituaties passen. Hij is makkelijk om uit te laten. Dit lieve hondje verdient echt snel een eigen baasje. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Lailah

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeIdd13a351f08

Lailah is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Graag stellen we u voor aan Lailah. Een fijne kameraad voor de ervaren hondenbezitter. Ze is met een leeftijd van ongeveer 6 maanden naar Nederland gekomen en inmiddels 5 jaar oud. Het is een ondernemende, nieuwsgierige Galga dame met een eigen wil en een dominant karakter. We zoeken voor haar een ondernemende baas met een consequente en positieve benadering, die haar met korte, duidelijke commando's begeleidt. Lailah zal geregeld testen hoe rekbaar de gestelde regels zijn. Wanneer ze deze benadering krijgt, heeft u een zeer aanhankelijke, baas gerichte hond aan haar. Ze is graag in de buurt, ze is waaks en gaat graag overal mee naartoe. Ze loopt keurig aan de lijn en luistert erg goed. Ze is energiek, ze houdt van lange wandelingen. Als ze haar energie kwijt kan, is ze in huis zeer rustig en tevreden en kan dan prima een paar uur alleen blijven. Ze houdt van speelgoed en kan iedereen door haar jolige streken vreselijk aan het lachen maken. Met andere honden gaat het goed, mits de ontmoeting onder goede begeleiding plaats vindt. Katten en andere kleine huisdieren ziet ze als speelgoed, ze heeft er veel schik in om ze op (de kast) te jagen. We raden het daarom niet aan haar te plaatsen in een gezin waar al kleine huisdieren aanwezig zijn. Door haar dominante karakter wordt Lailah ook niet geplaatst in gezinnen met kinderen beneden 12 jaar oud. Ze heeft een voedselallergie die goed onder controle is, zolang ze lam-rijst brokken krijgt.
Kortom, wanneer u op zoek bent naar een vrolijke, zelfstandige hond met karakter, geen kleine kinderen of huisdieren heeft, dan past Lailah wellicht bij u. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Hilly van den Akker tel.nr. 06 – 33 25 24 08.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Del Gado

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeIdf19a3e2e93

Del Gado is te bezoeken in Nederland.

Del Gado heeft ook bijna vijf jaar in het asiel in Spanje gewoond, hij was vier jaar oud toen hij daar terecht kwam. Ook hij heeft dag in dag uit vol verlangen door de tralies zitten kijken of iemand hem eruit wilde laten. Een te kleine kennel en te weinig lichaamsbeweging heeft ervoor gezorgd dat hij wat aan de dikke kant is. Hij is heel erg sociaal naar andere honden, met katten vinden wij twijfelachtig. Het is een lieve aanhankelijke hond, die zijn gouden mand na al die jaren dik verdient. Het enige waar zijn nieuwe baas rekening mee moet houden is dat hij een ware Houdini is, hij weet overal uit te komen. Del Gado komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need. Hij weegt rond de 12 kg (mag wat afvallen en is 45 cm hoog). Del Gado is een reu van ca 8,5 jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mika

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeId7b3a7d328f

Mika is te bezoeken in Nederland.

Mika is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need SCF in Spanje. Helaas is er vanuit Spanje heel weinig bekend over de achtergrond van dit vriendelijke hondje. Wij zien wel dat het aan de lijn lopen nieuw voor haar is, ze zal dit en ook andere dingen moeten leren. Wellicht heeft ze nooit echt in een huis bij een gezin gewoond. Gelukkig is ze niet bang of schuw en zal goed leerbaar zijn met haar jeugdige enthousiasme. Zo gaat het aan de lijn lopen met de dag beter. Zij zoekt een baas die tijd voor haar heeft en het liefst nog samen met haar op cursus gaat. Mika is 40 cm hoog en weegt rond de 11 kg. Mika is een teef van ca. 1,5 jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Kaj

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeId714f4a71b5

Kaj is te bezoeken in Nederland.

Kaj is als pup van vier maanden in het asiel terecht gekomen, samen met zijn broertjes die allang geadopteerd zijn. Hij heeft de ene na de andere hond zien vertrekken en nooit viel de keuze op hem. Waarom toch het is zo’n lieve hond, heel sociaal naar mens en hond en ook met een kat kan hij prima door één deur. Kaj zal in het begin wel wat wereldvreemd zijn, want die wereld buiten het asiel kent hij niet echt. Wie geeft hem een kans en wil er tijd en energie in steken? Je krijgt er een dankbaar maatje voor terug. Kaj komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need. Hij weegt rond de 30 kilo en is ongeveer 50 cm hoog. Kaj is een reu van ca. 4 jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mathilde

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeIdde9dd06cb2

Mathilde is te bezoeken in Nederland.

Mathilde is een Herder mix teef van ca. 5 jaar. Mathilde is een lieve en mensgerichte hond, een leuke middelslag van rond de twintig kilo. Aandacht heeft ze graag, maar is daarbij niet opdringerig. Ze heeft helaas bijna haar hele leven in het asiel doorgebracht. Begin 2012 werd er een moeder met haar pups in de haven gevonden en ook waren er daar nog andere pups bij gelegd. Mathilde zat daar tussen en werd samen met de moeder en andere pups naar het asiel in Zuid Spanje gebracht. Ze heeft ze allemaal zien vertrekken, alleen Kaj die ook tussen de pups zat, had ook geen geluk. Nu zijn ze sinds 19 februari jl. in Nederland te bezoeken en hopen op een betere toekomst. Mathilde zal het een en ander moeten leren en ook schrikken van sommige dingen. Ze loopt redelijk aan de lijn mee, maar wonen in een huis is ze niet echt gewend. Ze zoekt een rustig huis, waar er tijd voor haar is om aan alles te wennen. Je krijgt er een hele leuke en lieve hond voor terug. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Cuquita

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeId6f9bd8053a

Cuquita is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Cuquita is een mix teefje van 2 jaar (geboren rond 26-01-2014) en is ongeveer 25 cm hoog. Omdat Cuquita is aangereden door een auto moet ze nog wat herstellen en revalideren. Ze wandelt graag en goed, maar mist wat coördinatie en stevigheid in haar spieren. Ze is fysiek onstabiel kan nog niet alles wat ze zou moeten kunnen als jonge, vrolijke hond. Het grootste gedeelte van haar revalidatie zal bestaan uit lekker veel wandelen en spelen.....Cuquita's nieuwe baasjes zullen dus nog wat aandacht aan haar herstel moeten geven.
Cuquita is een lieve en pittige hond die duidelijke regels nodig heeft. Ze is zindelijk, sociaal naar mensen, honden en katten en houdt erg van spelen en wandelen. Cuquita is geen schoothondje, maar een stoere meid, ook al houdt ze wel van lekker knuffelen en aandacht. Wie aandacht en tijd heeft voor dit prachtige meisje krijgt er een bijzondere hond voor terug. Wie geeft deze leukerd een warme mand want dezeLieverd verdiend het echt! Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Marisca

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeId0d2249b670

Marisca is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Marisca is een leuke Herder mix teef, geboren rond 30-12-2016. Marisca is samen met haar broer en zussen gedumpt. Wie geeft deze leukerd een warme mand waar zij veel mag leren en verder op mag groeien? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Damita

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeId71ca22388d

Damita is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Damita is een vrolijk en sociaal hondje naar mensen en haar soortgenoten 08-08-2016: Damita, een mix teefje, geboren ca 07-02-2016. Damita is ca 35 cm hoog. Ze werd achtergelaten bij het asiel. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Yoli

Gereserveerd

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeId8644fcc69d

Yoli s te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Een lief sociaal hondje die het vertrouwen in de mens gelukkig niet heeft verloren. 19-04-2017: Yoli is een leuke Yorkshire mix teef, zij is 30 cm, geboren rond 18-04-2016. Peter kreeg van de politie het verzoek Yoli samen met Aloa en Inoa bij dezelfde eigenaar weg te halen. Zij zaten 24 uur per dag aan de ketting. Inmiddels is zij geënt en ontwormd en zijn alle kettingen verwijderd. Wie geeft Yoli een veilig thuis waar zij mag blijven? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Suus

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeId6828a61f93

Suus is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Een verdrietig besluit waarin gevoel en verstand tegenover elkaar staan... En toch de beslissing,  uiteindelijk met het verstand. Door een drastische verandering in onze leefsituatie gaan we afscheid nemen van onze allerliefste Suus.  
Wat is ze lief, wat een maatje, de meest trouwe, bescheiden en blije Galgomix die er is.
Suus is altijd blij, aanhankelijk, trouw en vriendelijk. 
Suus kent de basis commando's, kan 2 tot 2 en een half uur thuis blijven.
Suus is zindelijk, slaapt ;s nachts heerlijk onder een dekentje in de benche.
Suus is volledig ingeënt en gesteriliseerd.
Suus eet brokken van Royal Canin (Digestive Care), ze heeft een gevoelig darmstelsel en doet het perfect op deze voeding.
Suus is een open en super sociale lieverd, ze is lief voor mensen, kinderen en andere honden. 
Suus is makkelijk mee te nemen omdat ze zich zeer bescheiden en rustig opstelt.
Suus kent op alle fronten haar plaats.
Suus loopt niet los, maar aan de lange lijn, ze is geen hond om mee in de drukte te wandelen.
Ze is gewend om lekker aan de lange lijn te struinen in rustige gebieden.
Suus is stapekgek op auto rijden en....bankhangen is haar grootste hobby.
Alleen languit op de bank of heerlijk tegen je aan.
Suus is geen blaffer in de tuin, wel attent.
Hoe met katten in huis is weet ik niet,  buitenshuis reageert ze niet actief op het zien van een kat.
Ik kan niet bedenken wat er niet goed is aan Suus. Het is daarom een zo ontzettend moeilijk en verschrikkelijk besluit. Daarom hoop ik dat Suus in de de grote familie van AIN/Galgoworld blijft. Waarvan ik weet dat daar de meest liefhebbende mensen zijn die ik me voor Suus kan wensen. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Hilly van den Akker tel.nr. 06 – 33 25 24 08.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Maaike

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeIdb516b3f586

Maaike is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Lieve mooie Maaike, een bijzondere verschijning, niet alleen met haar uiterlijk en haar menselijke uitstraling, maar zeker ook met haar  gedrag. Ze is lief, heel erg lief. Ze wil knuffels en leuke dingen ondernemen. Maaike kan met kind en hond goed opschieten, toch is ze heel duidelijk, dit is wat ik wil en dat doe ik dan ook. Een topper in de juiste setting. Maaike is tegen de zes jaar oud.  Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Thomas

Gereserveerd

View the embedded image gallery online at:
http://animalinneed.com/honden-in-nederland#sigFreeId7053572798

Thomas is te bezoeken in Nederland.

Thomas is een vrolijk hondje en heel erg aanhankelijk naar mensen toe, hij loopt rustig aan de lijn mee en als hij iets spannend vindt, gaat hij tegen je aan lopen. Fietsers, brommers, gillende kinderen en de tram geen probleem, andere honden van zijn formaat vindt hij leuk en begroet hij vriendelijk. Grote honden zijn een beetje spannend. Katten vindt hij maar rare wezens, hij doet ze niets maar gaat blaffen omdat hij niet weet wat hij ermee aan moet. Thomas is erg leergierig en leert snel. Thomas is een mix Griffon reu, geboren rond 15-09-2015. Hij is ca 35 cm hoog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie.